Чаят, който предотвратява стареенето и защитава сърцето

Чаят, който предотвратява стареенето и защитава сърцето
Прегледи: 760
5/5 (7 гласа)

Чаят матча е вид смлян японски зелен чай, направен от тенча. Произлиза от растението Camellia sinensis и се отглежда на сянка три или четири седмици преди прибиране на реколтата. Така се цели да се забави растежа му и да се повиши нивото на аминокиселини и други вещества (хлорофил, кофеин и др.). Чрез този процес постига и своя характерен интензивен цвят.

Какви свойства притежава чаят матча?

Чаят матча осигурява широка гама от антиоксиданти (катехини, сред най-мощните и полезни), минерали (калий, калций и желязо) и витамини (A, B2, C, D, E и K). В състава му можете да намерите още л-теанин, кофеин и хлорофил. По същия начин е богат на фибри.


Може да ви интересува

Ползи

Всички тези свойства се превръщат в поредица от много интересни ползи за тялото, които правят инфузията референтна напитка за всеки, който има някакви интереси към личното здраве и благополучие. Високото му ниво на антиоксиданти помага за предотвратяване на стареенето и укрепва имунната система, тъй като съдържа минерали и витамини.

На чай Матча се приписват, наред с други, следните предимства, които трябва да се подчертаят:

  • Ускорява метаболизма
  • Насърчава загубата на тегло
  • Укрепва имунната система и следователно предотвратява заболявания, включително сърдечно-съдови
  • Предпазва черния дроб
  • Поддържа здравето на сърцето
  • Намалява кръвното налягане, холестерола и усвояването на липидите
  • Предотвратява преждевременното стареене и предпазва кожата, тъй като се бори със свободните радикали, отговорни за влошаването на тъканите.
  • Регулира инсулина
  • Подобрява невронната и физическата ефективност, което се изразява в положително настроение и стимулира паметта и концентрацията
Може да ви интересува:  Лекува повече от 100 болести! Естествен антибиотик за предотвратяване на много заболявания

Как се приготвя чай матча?

Чаят матча изисква специална подготовка, за да се подобрят всичките му предимства. Ето стъпките! Използвайте натурална минерална вода със слаба минерализация (200 мл).
Загрейте водата до 70-85 °C, без да я оставяте да заври. Добавете чаена лъжичка зелен чай на прах и започнете да разбърквате, докато се разтвори напълно. И готовo!

Препоръчително е да не добавяте захар към чая матча, за да се насладите максимално на вкуса му. Но за тези, които искат да подслаждат чая си, добър вариант е да добавят едно или две листа стевия при варенето на чая.

Можете да закупите чай Матча в магазини за здравословни храни, специализирани магазини за чай и онлайн. Винаги на опаковката на чая трябва да се гарантира, че Матча на прах е единствената съставка.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *