НАМАЛЯВАНЕ НА ИЗЛИШНАТА ПИКОЧНА КИСЕЛИНА ✅ Домашно средство за премахване на подагра. Научих тази рецепта от моята СВЕКЪРВА.

НАМАЛЯВАНЕ НА ИЗЛИШНАТА ПИКОЧНА КИСЕЛИНА ✅ Домашно средство за премахване на подагра. Научих тази рецепта от моята СВЕКЪРВА.
Прегледи: 925
5/5 (16 гласа)

Излишъкът от пурини в нашата диета е основната причина за висока пикочна киселина. Много пъти тази хиперурикемия става симптоматична, давайки много досадни симптоми:

  • Подагра: излишната пикочна киселина образува микрокристали в ставите, особено в палеца на крака, тъй като това е най-студената става в тялото. Тези микрокристали ще предизвикат интензивна и досадна възпалителна реакция.
  • Камъни в бъбреците: пикочната киселина се елиминира в урината и ако е висока, може да образува камъни в бъбреците или пикочните пътища. Причинява много болезнена клинична картина.

Хиперурикемията обикновено се появява при хора, които ядат диета, богата на морски дарове, червено месо, преработено месо и мазна риба, наред с други храни.

Предлагаме Ви домашно средство за намаляване на излишната пикочна киселина и премахване на подагра!


Може да ви интересува

Съставки

1/2 чаена чаша обезмаслено мляко
1 чаена лъжица смляно кафе
1 чаена лъжица горчиво какао
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена чаша топла вода

Може да ви интересува:  Чаят, който лекува от глава до пети! Елиминира токсините, подобрява паметта и понижава холестерола

Начин на приготвяне

В чаша добавяме кафето и какаото. Затопляме обезмасленото мляко и го наливаме в чашата. разбъркваме, докато кафето и какаото се разтворят напълно. Наливаме водата, добавяме канелата и разбъркваме. Пием по една чаена чаша на ден в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.

Кафето се класифицира като напитка, която съдържа незначително количество пурини и следователно употребата му не би била ограничена до хора с хиперурикемия. Кафето не е вредно за хора с повишена пикочна киселина, дори може да е полезно.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *