Билката, която прочиства белите дробове дори и при пушачи

Прегледи: 772
4.7/5 (14 гласа)

Белите дробове са жизненоважни органи, които ни осигуряват кислорода, от който се нуждае цялото тяло, те също са отговорни за изхвърлянето на въглероден диоксид чрез издишване. Белите дробове също са жизненоважни за филтриране на вредни частици, които са в околната среда. Поради тази причина е необходимо да включим в ежедневната си консумация натурални запарки или чайове със свойства, които помагат на нашата дихателна система.

Градинският чай е едно от тези растения, които съдържат лечебни свойства, които помагат за укрепването на белите дробове, служат за пречистването им и ги правят по-здрави. От градинския чай можете да направите напитки, които се използват за дразнене на белите дробове, особено при хора, които имат тютюневи зависимости. Неговите антибактериални съединения помагат за пречистването на токсичните вещества в белодробните пътища, облекчават задръстванията и респираторните проблеми. 

Как се приготвя запарка от градински чай?

Съставки

1 чаша вода (250 мл)
1 супена лъжица листа градински чай (15 г)

Начин на приготвяне

Добавете чаша вода в тенджера и я оставете да заври. След като достигне точка на кипене, добавете супена лъжица листа от градински чай и намалете котлона до минимум. Оставете го за още 3 или 5 минути и го отстранете. Изчакайте да престои 10 минути на стайна температура и прецедете. Пийте по една или две чаени чаши на ден в продължение на 15 дни, след което направете почивка от 10 дни. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *