Тинктура за здрави и гъвкави стави! Болката изчезва ☑️

Прегледи: 650
5/5 (10 гласа)

Ставите са тези, които ни позволяват да се движим, дават ни гъвкавост и служат като съединение между две кости или между кост и хрущял. Ставите, особено шарнирните стави като рамото и коляното, са сложни структури, съставени от кост, мускули, синовиална мембрана, хрущял и връзки, които са предназначени да поддържат тежестта и да движат тялото в пространството. Коляното се състои от бедрената кост (бедрената кост) в горната част и тибията (пищялната кост) и фибулата в долната част. Капачката на коляното се плъзга през плитка бразда в предната част на долната част на бедрената кост. Лигаментите и сухожилията се свързват с трите кости на коляното, които се съдържат в ставната капсула (синовиум) и са омекотени от хрущял.

Предлагаме Ви една тинктура за здрави и гъвкави стави!

Съставки

10 стръка целина
кора от 1 грейпфрут
10 скилидки чесън
200 мл бял оризов оцет

Начин на приготвяне

Нарязваме целината и скилидките чесън на дребно. Настъргваме кората от грейпфрут. Добавяме съставките в буркан. Наливаме оризовия оцет и разбъркваме добре. Затваряме буркана с капачка и го увиваме в памучна кърпа. Оставяме на хладно място за 2 седмици. След като мине посоченото време изсипваме съставките в блендер. Смиламе ги до получаването на еднородна смес. Прецеждаме я с помощта на цедка и тензух в буркан. Съхраняваме тинктурата на тъмно и хладно място до 6 месеца.

Начин на прилагане

Напояваме памучна марля с тинктурата и я поставяме върху болезнената става, увиваме с найлоново фолио и оставяме да престои за 1 нощ. Повтаряме тази процедура поне 3 пъти седмично.

За да поддържате ставите си здрави, трябва да вземете предвид два основни аспекта:

Ставите се подобряват с движение и упражнения. Ключът при упражнения е да движите ставата, без да ви боли. Движението благоприятства храненето и елиминирането на агресивните за хрущяла вещества. Ако знаете, че определена дейност или повтарящо се движение причинява увреждане на ставата, трябва да спрете да извършвате тази дейност. Ако не можете да го напуснете, защото това е част от работата ви, потърсете някаква помощ за тази става. Единият може да бъде да изпълнявате специфични упражнения за укрепване на мускулите около тази увредена става, така че да може да издържи на натиск и да върши работата си. По-силните мускули около ставата й помагат да работи добре и оказват по-малко напрежение върху ставата.

Диетата е друг важен фактор, за да се грижим за нашите стави. Тя трябва да бъде предимно противовъзпалителна, която включва бобови растения, зърнени храни и семена. Винаги имайте в килера ядки и протеини с ниско съдържание на наситени мазнини. Премахнете преработените храни, защото съдържат химикали, пестициди или хормони. И останете хидратирани.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *