Отслабнах с 20 кг! Всички мазнини, токсини и паразити излизат от тялото! Забравете за ЗАТЪЛСТЯВАНЕТО

Отслабнах с 20 кг! Всички мазнини, токсини и паразити излизат от тялото! Забравете за ЗАТЪЛСТЯВАНЕТО
Прегледи: 2 488
5/5 (9 гласа)

Когато консумираме излишни въглехидрати или протеини, тялото ги съхранява като мазнини. По-конкретно като триглицеридни молекули, които се състоят от три атома: въглерод, водород и кислород. За да може човек да отслабне, тези триглицериди трябва да бъдат разградени на основните си компоненти.

Ако мислите за отслабване, трябва да знаете, че освен чрез диета, можете да отслабнете с домашно приготвени и натурални напитки. В тази статия ви показваме една рецепта за отслабване, която можете да приготвите у дома. Здравословна напитка, която освен това се приготвя много лесно.

Домашен лек за загуба на тегло и елиминиране на токсини от тялото


Може да ви интересува

Съставки

50 г ленено семе
300 мл вода
2 фурми без костилки

Начин на приготвяне

Изплакваме лененото семе с чиста вода. Поставяме лененото семе в купа и наливаме 300 мл студена вода и го накисваме за 1 час. Накисваме фурмите за 15 минути в гореща вода. Изсипваме лененото семе заедно с водата в блендер, добавяме фурмите и смиламе до получаването на хомогенна смес. Приемаме по една чаена чаша сутрин вместо закуска поне 3 пъти седмично.

Лененото семе и ефектите му върху загубата на тегло

Една от причините лененото семе да помага при отслабване е съдържанието на диетични фибри. Това хранително вещество повишава усещането за ситост и помага за намаляване на прекомерната консумация на калории. В допълнение, той насърчава храносмилането и насърчава оптималното елиминиране на токсини.

Едно от основните биоактивни съединения, лигнинът, е свързано с намаляване на кръвното налягане и наднорменото тегло.
Редовният прием на ленено семе помага за намаляване на кръвното налягане, риска от дислипидемия и риска от затлъстяване. Това чрез подпомагане на намаляването на телесното тегло и индекса на телесна маса (ИТМ). От друга страна, съдържанието на омега-3 мастни киселини помага за контролиране на нивата на възпаление и е свързано с по-нисък риск от метаболитен синдром.

Може да ви интересува:  Нанесете 1 капка и ще изглеждате с 10 години по-млади! Отървете се от бръчките

Фурмите и тяхното въздействие върху загубата на тегло

Яденето на фурми в малко количество (2 на ден) не води до увеличаване на индекса на телесна маса. Това отчасти се обяснява с фибрите във фурмата, които освен че фиксират захарите и модерират гликемичния индекс, следователно имат достойнството да бъдат много засищащи, тоест карат ни да се чувстваме сити с малко количество и ни спира да искаме да ям повече.

От друга страна, фурмата очевидно има и предимства по отношение на фиксирането на холестерола, за да го отстрани от кръвта, поради пектините в пулпа си. Пектините са дълговерижните въглехидрати, които придават на месото от фурми гъстото и плътно пюре. Консумацията на фурми или екстракти може да модулира избрани маркери за съдово здраве, особено плазмени липидни нива, включително триглицериди и холестерол, индекси на оксидативен стрес и възпаление.

Някои съединения в този плод инхибират определени ензими в жлъчния мехур, отговорни за разграждането на мазнините до мастни киселини, така че метаболизмът да може да ги асимилира. По този начин, тъй като не се разграждат, мазнините не се усвояват и преминават директно в червата, за да бъдат изхвърлени. Инхибирането на ензим, произвеждан от панкреаса, наречен панкреатична липаза, помага за предотвратяване на затлъстяването.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *