ЧАЙ за естествена профилактика на АЛЕРГИИ! Кажете сбогом на антихистамините

ЧАЙ за естествена профилактика на АЛЕРГИИ! Кажете сбогом на антихистамините
Прегледи: 712
5/5 (10 гласа)

Пролетните алергии са особено често срещано състояние през това време на годината, тъй като има увеличение на количеството полени във въздуха. Този прашец е основната причина за алергии по това време на годината и обикновено идва от различни растения (треви), дървета, плевели.

Акарите също са друг причинител, който причинява алергии по време на този сезон. Въпреки че са отговорни за алергиите през цялата година, те се размножават повече по това време на годината поради отличните условия на температура и влажност.

Този тип алергия става все по-малко сезонен и по-постоянен, което означава, че можем да страдаме от него по всяко време на годината. Това се дължи отчасти на изменението на климата, тъй като имаме все по-високи температури през цялата година (цъфтежът на растенията става по-рано, с последващото увеличаване на цветния прашец), а замърсяването създава микроклимат, който благоприятства този тип алергия.


Може да ви интересува

Какви симптоми предизвиква?

  • Кихане
  • Водниста секреция от носа
  • Сърбеж в носа, гърлото и ушите
  • Сълзене и червени очи
  • Умора
  • Главоболие
  • Кашлица
  • Хрипове при дишане в гърдите +/- известно затруднено дишане (астматичен пристъп)
Може да ви интересува:  Детокс напитката за отслабване и изгаряне на коремни мазнини

Алергиите са реакции на имунната система, които освен с лекарства могат да бъдат облекчени или предотвратени с различни фитотерапевтични продукти. Благодарение на естествените антихистамини можете да облекчите тези ефекти чрез чайове или запарки. Предлагаме Ви естествен антихистамин за борба с алергиите.

Зелен чай
Това без съмнение е един от най-добрите природни антихистамини, защото в състава му влизат две вещества с антиоксидантно действие: катехини и кверцетин. Тези елементи намаляват производството на хистамин.

Как да си приготвим запарка от зелен чай

Съставки

250 милилитра вода
10 грама зелен чай (около една супена лъжица)

Начин на приготвяне

Добавете зеления чай към чаша вряла вода. Покрийте напитката и я оставете да престои около 10 минути. След това време се прецежда и се подслажда по желание. Най-добре е да се приема преди появата на първите признаци на алергия и е за предпочитане да не се консумират повече от три чаши на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *