Природно средство за лечение на възпален черен дроб

Прегледи: 647
4.6/5 (14 гласа)

Черният дроб е един от най-важните органи в нашето тяло, тъй като е отговорен за трансформирането на храната в енергия, елиминирането на токсините, регулирането на нивата на мазнини и аминокиселини, наред с други функции. Ето защо е от съществено значение да се грижите за него и винаги да се опитвате да го поддържате здраво.

Възпаленият черен дроб или хепатомегалия е състояние, което почти не проявява симптоми по време на първия стадий на възпалението, факт, който затруднява идентифицирането му и започването на лечение за борба с него. Това се случва, когато черният дроб се възпали, придобивайки по-голям размер от нормалното, поради причини, които могат да варират от прекомерна консумация на алкохол до вирусни инфекции, като всеки тип хепатит.

Първото нещо, което трябва да направим, е да определим дали черният ни дроб наистина е възпален или е мастен черен дроб, тъй като това са две различни състояния. Затлъстяване на черния дроб възниква, когато индексът на чернодробната мазнина надвишава нормалната средна стойност поради лоша диета, прекомерна консумация на алкохол, затлъстяване или в резултат на висок холестерол, наред с други причини. Ако не се лекува, може да доведе до тежко възпаление на черния дроб. По този начин мастният черен дроб може да бъде една от причините за възпаление на черния дроб.

Предлагаме Ви природно средство за лечение на възпален черен дроб

Една от най-ефективните инфузии за лечение на възпален черен дроб е глухарчето, което също силно се препоръчва за борба с мастния черен дроб. Това лечебно растение е един от най-големите естествени пречистватели, идеален за намаляване на количеството мазнини, натрупани в черния дроб и понижаване на високите нива на холестерол. Следователно, ако причината за възпалението е една от тези, тази инфузия ще позволи на черния дроб да се върне към нормалните си размери.

Глухарчето има много мощни компоненти като полифеноли, флавоноиди, полизахариди и холеретични свойства. Те имат защитен и пречистващ ефект върху черния дроб, един от най-важните органи, отговорен за пречистването и поддържането на кръвта в добро състояние. Свойствата стимулират отделянето на жлъчка, за да се избегнат често срещани проблеми като камъни и подпомагане на регенерацията на черния дроб.

Как се приготвя чай от глухарче

Съставки

2 чаени лъжици сушени листа и корени от глухарче
300 мл вода
1 супена лъжица лимонов сок по желание
1 чаена лъжица мед по желание

Начин на приготвяне

Наливаме водата в тенджера и когато заври добавяме корена от глухарче. Варим за 25 минути на умерен котлон. След това прецеждаме чая и добавяме лимонов сок и мед по желание.

Начин на прием

Пием по една чаена чаша в продължение на 30 дни, след което правим почивка от 30 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *