Естествен лек при диабет ✅

Прегледи: 890
5/5 (10 гласа)

Кръвната глюкоза или кръвната захар е основната захар в кръвта. Това е основният източник на енергия за нашето тяло. Идва от храните, които ядем. Нашето тяло разгражда по-голямата част от тази храна до глюкоза и я освобождава в кръвния поток. Когато кръвната ни захар се повиши, това казва на панкреаса ни да освободи инсулин. Инсулинът е хормон, който помага на глюкозата да влезе в клетките, за да се използва за енергия.

Диабетът е заболяване, при което нивата на кръвната захар са твърде високи. Когато имате диабет, тялото ви не произвежда достатъчно инсулин, не може да го използва както трябва, или и двете. Това кара твърде много глюкоза да остане в кръвта и да не достигне до клетките. С течение на времето твърде много глюкоза в кръвта ви може да причини сериозни здравословни проблеми (наречени усложнения на диабета). Ето защо, ако имате диабет, е важно да поддържате нивата на кръвната си захар в целевия диапазон.

Инфузия за понижаване на кръвната захар
За почти всяко състояние можете да използвате растение за лечение и намаляване на симптомите, а хипергликемията не е по-различна. Можете да приготвите няколко вида запарки за понижаване на захарта, една от тях е запарката от сминдух.

Това растение е родом от Южна Азия и Европа и се използва като подправка в ориенталската кухня. Благодарение на съдържанието на никотинова киселина, тригонелин и кумарини, понякога се използва за заместване на перорални хипогликемични средства в някои случаи, при които инсулинът не зависи. Освен че намалява количеството на усвоените въглехидрати, той подобрява и периферното действие на инсулина.

Как да си приготвим чай от сминдух

Съставки

3 чаени лъжици смлян сминдух
1 чаена чаша гореща вода

Начин на приготвяне

Отварата се приготвя като 3 чаени лъжици смлян сминдух се запарват с 1 чаена чаша гореща вода за 10 минути. Чаят се прецежда, след като се охлади, и се пие всеки ден в продължение на 1 месец, правим почивка от 10 дни.

Храни за понижаване на кръвната захар
Има определени храни за понижаване на кръвната захар, които са силно препоръчителни, които ви разкриваме в тази статия, за да се грижите оптимално за тялото си и да предотвратите кръвната захар:

Канела: половин чаена лъжичка на ден повишава чувствителността на клетките към действието на инсулина, регулирайки кръвната захар. В допълнение, той също така помага за регулиране на холестерола.
Авокадо: това е една от най-ефективните храни за понижаване на захарта благодарение на мастните си киселини, които освен всичко друго стабилизират нивата на инсулин.
Чесън: Той е естествен антибиотик, намалява както холестерола, така и кръвната захар и повишава количеството инсулин при хора с диабет.
Ябълка: помага за намаляване на нивата на кръвната захар благодарение на кверцетина, вещество, отговорно за контролирането на диабета и други сърдечно-съдови заболявания.
Лук: Подобно на ябълките, той съдържа високи нива на флавоноида, наречен кверцетин.
Череши: съдържат антоцианини, вещество, което помага за контролиране на нивата на кръвната захар, като всъщност ги намалява с 50%.
Чиа, боб, мазна риба, оцет, яйца, орехи и аспержи също са мощни храни за понижаване на кръвната захар или нивата на глюкоза.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *