Чаят, който сваля високото кръвно налягане! Най-добрият чай в света за здраво сърце

Прегледи: 1 908
5/5 (10 гласа)

Хипертонията и високото кръвно налягане е сърдечно-съдов проблем, от който страдат все повече хора. Страдането от хипертония означава намаляване на качеството на живот, в допълнение към увеличаването на риска от страдание от заболявания, които могат да бъдат фатални. Въпреки това, това е заболяване, което може да бъде регулирано и подобрено, особено чрез спазване на навици за здравословен начин на живот.

Хипертонията възниква, когато артериите се стесняват. В резултат на това кръвта трябва да упражнява по-голям натиск от обикновено, за да тече. Това кара сърцето да работи по-усилено, за да доставя кръв в тялото, така че може да отслаби и да засегне функциите на определени органи като бъбреците, мозъка и панкреаса. Оттук и значението на понижаването на напрежението възможно най-бързо. Тя може да бъде причинена от възраст или други патологии и когато не се контролира правилно, се увеличава възможността от получаване на инфаркти, инсулти и други сериозни заболявания.

Чай за понижаване на кръвното налягане

Благодарение на свойствата на някои лечебни растения, могат да се правят инфузии, за да се намали напрежението и да се стабилизира. По-долу ви предлагаме една от най-ефективните инфузии.

Риганът има противовъзпалителни и диуретични свойства, които помагат за облекчаване на високо кръвно налягане. Неговите активни съединения, особено карвакрол, помагат за почистване на артериите, за да се избегнат проблеми с кръвообращението.

Съставки

1 чаена лъжица сушен риган
250 мл вода

Начин на приготвяне

Сварете чаша вода и добавете чаена лъжица риган, когато заври. Оставете да престои 15 минути, прецедете и пийте по една чаша сутрин, поне три пъти седмично.

Това са някои съвети за бързо и ефективно понижаване на кръвното налягане:

  • Намалете излишното телесно тегло, особено около талията
  • Правете физическа активност редовно.
  • Следвайте здравословна и балансирана диета.
  • Ограничете консумацията на натрий във вашата диета.
  • Избягвайте приема на алкохол.
  • Не пушете. 
  • Намалете консумацията на кофеин.
  • Опитайте се да контролирате стреса.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *