Намаляване на излишната пикочна киселина ☑️ Домашен лек за премахване на подагра и камъни в бъбреците

Прегледи: 68 454
4.3/5 (54 гласа)

Пикочната киселина е вещество, което се генерира естествено от самото тяло след процеса на разграждане на пурините, въпреки че може да се увеличи и изкуствено поради приема на определени храни, богати на това вещество. В този смисъл, когато в тялото се произвежда излишък на пикочна киселина (хиперурикемия), рискът от развитие на различни заболявания и здравословни състояния се увеличава, така че е необходимо да се започне лечение за намаляването му.

Този излишък на пикочна киселина в тялото не се проявява чрез специфични симптоми, така че единственият начин да се диагностицира е чрез кръвен тест. Когато се диагностицира, първата мярка е свързана с диета, тъй като определени храни и напитки допринасят за повишаване на нивата на пикочната киселина в кръвта.

Струва си да се спомене, че ако пикочната киселина се натрупа в кръвта и не се филтрира от бъбреците, за да бъде изхвърлена чрез урината, това съединение се натрупва в червената течност, образувайки игловидни кристали в и около бъбреците, ставите. Това състояние се нарича подагра.

Подаграта е форма на артрит, която причинява болезнено възпаление на ставите. Високите нива на пикочна киселина също могат да причинят камъни или бъбречна недостатъчност. Но не всички хора с високи нива на пикочна киселина ще имат тези проблеми.

Реалността е, че всичко, което ядем, може да повлияе на здравето ни, следователно може да повлияе и на нивата на пикочна киселина, която тялото ни има. Тъй като диетата играе определяща роля в поведението на това вещество, важно е да се обърне внимание на консумираните храни, които помагат за поддържането му под контрол, както и на тези, които го увеличават. Ето защо ще Ви предложим един домашен лек, който може да ви помогне да намалите излишната пикочна киселина.

Сок от боровинки

Боровинките имат естествено ниско съдържание на пурини. Аскорбиновата киселина в боровинките може да бъде много ефективна при възстановяването на клетъчните увреждания, причинени от подагра. Тези плодове са богати на флавоноиди, които могат да притежават силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Витамин C в боровинките е полезен за хора с подагра. Тези плодове съдържат хранителни вещества, необходими за производството на колаген, основен компонент на съединителната тъкан, който може да помогне за възстановяването на увредените тъкани след пристъп на подагра. Боровинките могат да бъдат ефективни при контролиране на пикочната киселина в тялото и предотвратяване на образуването на уратни кристали. В допълнение, боровинките съдържат допълнителни фибри и помагат за понижаване на нивата на инсулин в тялото, насърчавайки адекватното отделяне на пикочна киселина.

Как да си приготвим сок от боровинки

Съставки

2 чаени чаши боровинки
1 чаша студена вода
Сок от половин лимон

Начин на приготвяне

Започнете, като измиете много добре двете чаши боровинки, за да се уверите, че нямат никакви остатъци. Добавете чаша студена вода в блендер, сока от половин лимон, за да предотвратите окисляването на сока, и две чаши боровинки. Включете блендера на средна мощност и пасирайте, докато боровинките се смачкат напълно.

Ако сокът е твърде гъст за вашия вкус, добавете още малко вода и разбъркайте. След това трябва да прецедите сока през фина цедка, по този начин може да се елиминират всякакви остатъци от плодовете и сокът ви ще бъде много по-течен и вкусен. Можете да се насладите на вкусен, освежаващ и напълно здравословен и натурален сок от боровинки боровинка.

Начин на прием

Пийте по една чаша сок от боровинки сутрин след закуска в продължение на 10 дни, след което направете почивка от 15 дни. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *