Лечебната билка, която понижава кръвното налягане, помага за отслабване и регулира кръвната захар

Прегледи: 1 703
5/5 (9 гласа)

Кръвното налягане е силата на кръвта, която притиска стените на артериите. Този показател е представен в две мерки. Първата от тях се нарича систолна, която се получава, когато сърцето бие, а втората се нарича диастолна, която се появява, когато жизненоважният орган е в покой.

Постоянно високите нива на кръвното налягане в крайна сметка причиняват собствено разстройство, което клинично се нарича хипертония. Въпреки че това може да се наследи, обикновено е резултат от нездравословен начин на живот, при който човек не спортува и има нездравословна диета. Високите стойности на кръвното налягане могат да причинят инфаркт.

От своя страна естествено е всеки, който иска да отслабне, да иска да го направи бързо. Отслабването по здравословен начин не означава само спазване на диета или програма. Това е начин на живот, който включва здравословно хранене и редовна физическа активност.

Що се отнася до захарта или глюкозата в кръвта, това е основният източник на енергия за тялото и се набавя от храните, които се консумират ежедневно. Той е от голяма полза за цербера, но когато нивата му са много високи, може да причини сериозни здравословни проблеми на всеки.

Например високите нива на кръвната захар могат да доведат до хронично и метаболитно заболяване като диабет. Това с течение на времето силно уврежда сърцето, черния дроб, бъбреците и кръвоносните съдове. Ако не се лекува правилно, може да бъде фатално.

Има много естествени лекарства, които се консумират за понижаване на кръвното налягане, бързо отслабване и регулиране на кръвната захар. Точно един от най-добрите е приготвен с лековита билка, добре позната в Колумбия и в различни части на света – хибискус.

Хибискусът може да помогне за предотвратяване и контролиране на леко и умерено високо кръвно налягане, тъй като насърчава отпускането на кръвоносните съдове. Смята се, че този ефект може да се дължи на съдържанието на антоцианин и антиоксидантните му свойства и диуретичния му ефект.

Освен това, благодарение на съдържанието на полифеноли, главно антоцианини, флавоноиди и други фенолни съединения, като галоил, хлорогенова киселина, кверцетин и кафеена киселина, редовната консумация на хибискус може да насърчи загубата на тегло и да предотврати затлъстяването.

По същия начин, билка като тази също има способността значително да намалява високите нива на кръвна захар или глюкоза. Това е така, защото растението инхибира активността на няколко панкреатични и чревни ензими, които са отговорни за храносмилането на въглехидратите в тънките черва, предотвратявайки скокове на кръвната захар.

Как да си приготвим чай от хибискус

Приготвя се по много прост начин: три изсушени цвята в чаена чаша вода се оставят да заври и след това се свалят от котлона. Оставят се във водата за пет минути, течността се прецежда и се оставя да почине няколко минути преди консумация. Идеалното е да го пийте сутрин след закуска. Пийте в продължение на 15 дни, след което направете почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *