Естествен начин за прочистване на бъбреците и лечение на бъбречна инфекция

Естествен начин за прочистване на бъбреците и лечение на бъбречна инфекция
Прегледи: 1 859
5/5 (7 гласа)

Правилното функциониране на всички органи на човешкото тяло зависи до голяма степен от навиците и начина на живот на всеки човек. Както добре знаете, всяка част от тялото има мисия, която трябва да изпълни, така че дали тялото ви покрива всичките си нужди или не, ще зависи от конкретното му здраве.

Бъбреците, които отговарят за почистването на кръвта, нейния химически баланс и производството на хормони, не са изключение, поради което има определени храни и природни продукти, способни да оптимизират работата им. Тук идват ползите от магданоза, растение, което поради невероятните си свойства може да помогне за подобряване на бъбречната функция. В тази статия ще откриете как да прочистите бъбреците с магданоз и всички тайни на това лекарство.

Свойства на магданоза за прочистване на бъбреците
Здравословните ползи от магданоза се дължат на множеството свойства, които тази храна съдържа, когато е 100% пресен. Консумацията на този зеленчук е силно препоръчителна, ако искате да пречистите бъбреците си, тъй като той е много оптимална храна за прочистване на определени органи от токсини и вредни за тялото вещества. Свойствата, които правят магданоза ефективен лек за здравето са следните:


Може да ви интересува

Антисептично: съдържа хлорофил, растително съединение, което осигурява антисептични свойства на тялото.
Антиоксидант: благодарение на хлорофила и флавоноидите (съединения, открити в зеленчуците и плодовете, както и в бирата и виното), магданозът осигурява антиоксиданти, които оптимизират функционирането на бъбреците.
Пречистване и детоксикация: елиминира бактериите и всякакъв вид компоненти, които пречат на бъбречната функция.
Диуретик: благодарение на това свойство магданозът помага за изхвърлянето от тялото (чрез урината) на вредните вещества, които се натрупват в бъбреците.
Противовъзпалително: помага за намаляване на подуването в областта на пикочните пътища. Освен това се бори с някои инфекции.
Имунопротектор: съдържа бета-каротин, пигмент, принадлежащ към каротеноидите, който представлява чудесен източник на витамин А. Поради всички тези причини той е мощен естествен имунопротектор.

Може да ви интересува:  Дар от природата, който помага за пречистване на кръвоносните съдове

Как да прочистим бъбреците с магданоз
Имайки предвид ефекта на тези билки за прочистване на бъбреците, е необходимо да се задълбочим в алтернативите за консумация. Най-разпространеният вариант е магданозената вода.

Лек на водна основа от магданоз

Почистете клонките магданоз (около 50 грама) и загрейте един литър вода.
Когато водата заври, добавете магданоза и оставете да вари 15-20 минути.
След като това време и периодът на почивка (още 20 минути) изтекат, трябва да го прецедите, сервирате и консумирате веднага.
Ако искате да подсладите интензивния вкус на тази напитка можете да добавите малко мед. Освен това трябва да имате предвид, че за да получите всички ползи от магданозената вода, е за предпочитане да изпиете първата чаша на празен стомах.

Лек на базата на магданоз и лимон

Този метод е подобен на предишния, но използва по-малко магданоз (10 грама), по-малко вода (чаша от 250 мл) и сока от половин лимон. Също така е ефективен, ако го приемате на празен стомах за прочистване на бъбреците и оптимизиране на бъбречните функции.

Загрейте водата в чаша и добавете наситнения магданоз на супени лъжици.
Изчакайте малко да се запари.
Когато водата се затопли, добавете лимоновия сок.
Разбъркайте сместа с лъжица.
Както и в предишния метод, трябва да прецедите сместа, преди да я изпиете. Можете също да подсладите тази магданозена вода с мед, за да противодействате на силния й вкус.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *