Чаят, който намалява холестерола в кръвта! Без лекарства

Прегледи: 1 307
5/5 (6 гласа)

Излишният лош холестерол в кръвта значително увеличава риска от сърдечни заболявания или диабет. Този вид холестерол може да причини блокиране на кръвообращението и да има много сериозни последици върху нормалното функциониране на жизненоважни органи. Ето защо е важно да поддържаме нивата му регулирани и да се грижим за себе си чрез здравословни навици на живот. Освен това винаги е полезно да знаем какви естествени продукти или храни могат да ни помогнат.

Предлагаме Ви домашен лек, който намалява холестерола в кръвта! 

Бял чай

Белият чай се приготвя от растението Camellia sinensis, това е чай богат на полифеноли, това са съединения, които му придават антиоксидантни свойства, оказващи положителен ефект върху здравето. Благодарение на съдържащите се в него катехини, антиоксидант от семейството на флавоноидите, белият чай е идеален вариант за регулиране на холестерола, като помага за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия холестерол. Освен това е полезен при лечение на високо и ниско кръвно налягане, тъй като регулира артериалната функция и кръвообращението.

В допълнение към това белият чай има противовъзпалителни, стимулиращи, антидепресивни, антиатерогенни, антихипертензивни, антимутагенни, антимикробни, противоракови, понижаващи липидите, невропротективни и антидиабетни свойства, като също така помага за повишаване на защитните сили и подобряване на имунната система.

Начин на приготвяне и прием на бял чай

Съставки

2 чаени лъжици бял чай
250 мл вода

Начин на приготвяне

Пропорцията за приготвяне на бял чай е 2 равни чаени лъжички за всяка чаша вода. По време на приготвянето водата трябва да се загрее, докато заври, след което котлонът се изключва и се добавя чаят. Покрийте и оставете да почине за 5 минути. Пийте по една или две чаши на ден, консумацията му трябва да става 1 час преди или след хранене. За предпочитане е да се консумира без добавяне на захар или подсладители.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *