Детокс напитката за отслабване и изгаряне на коремни мазнини

Прегледи: 700
5/5 (10 гласа)

Известно е, че здравословното хранене и упражненията са ключът към поддържането на форма. Много пъти обаче поддържането на здравословен начин на живот не е достатъчно, за да отслабнете. Това може да се дължи на факта, че тялото ни задържа течности. Затова е важно да допълваме диетата си с инфузии, смутита или сокове, които ни помагат да изгаряме мазнини и да тонизираме тялото.

Една от напитките за спиране на подуването на корема е запарката от листа от сена. Това е тревисто растение, класифицирано в семейството на бобовите, което расте спонтанно в тропическите страни. Билката сена се оказа растение с много имена. Нарича се още майчин лист или касия. Използва се като слабително средство и за отслабване.

Тази напитка помага при запек, тъй като действа като естествено слабително, насърчавайки чревната подвижност. Зависи от човека, но обикновено действа между 6 и 12 часа. Тази инфузия е пречистваща и детоксикираща, тъй като насърчава елиминирането на отпадъците и токсините, натрупани в тялото. Поради тази причина той е чудесен съюзник за отслабване и премахване на чувството за подуване.

Ползи от чая от листа на сена
Чаят от листа на сена е напитка, която може да помогне за подобряване на чревната дейност и следователно да се превърне в чудесен съюзник, когато става въпрос за отслабване за няколко седмици. Нищо обаче не е магическо и здравословните навици и физическата активност трябва да вървят ръка за ръка.

Как да си направим инфузия от листа от сена

Съставки

2 грама листа от сена
250 мл минерална вода

Начин на приготвяне

Поставете листата в саше за инфузия, добавете водата и оставете да престои 24 часа. Разбърквайте от време на време. Водата не се нагрява, за да се избегнат крампи. Пийте инфузията вечер преди лягане. Действието му отнема между 6 и 8 часа. Така че ще забележим ефекта му на следващата сутрин. Не трябва да се приема повече от 10 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *