При болки в коляното опитайте този домашен лек

При болки в коляното опитайте този домашен лек
Прегледи: 835
5/5 (6 гласа)

За толкова малка част от нашето тяло, коленете страдат от много проблеми. Въпреки че не трябва да ни изненадва, тъй като те имат много сложна структура и работят през целия ден.  Коленете функционират благодарение на различни структури: от костите и сухожилията до връзките, хрущялите и торбичките с течност, наречени синовиална бурса. Когато една от тези части е повредена, подвижността се прекъсва и причинява болка.

Има много причини, поради които някои от структурите в коляното могат да болят, но някои от най-честите причини за болка в коляното са нараняванията. Нараняването на коляното може да засегне всички връзки, сухожилия или пълни с течност торбички (синовиални торбички), които обграждат колянната става, както и костите, хрущялите и връзките, които изграждат самата става. Някои от най-честите наранявания на коляното са следните:

Травма на предната кръстосана връзка. Нараняването на предната кръстосана връзка е разкъсване на предната кръстосана връзка, която е една от четирите връзки, които свързват тибията с бедрената кост. Травмата на предната кръстна връзка е особено често срещана при хора, които играят баскетбол, футбол или други спортове, които изискват внезапни промени в посоката.


Може да ви интересува

Фрактури. Костите на коляното, включително капачката на коляното (патела), могат да бъдат счупени по време на падане или сблъсък с кола. Освен това, хората, чиито кости са били отслабени от остеопороза, понякога могат да получат фрактура на коляното просто поради неправилна опора.

Разкъсване на менискуса. Менискусът е твърд, гумен хрущял, който действа като възглавница между тибията и бедрената кост. Ако внезапно изкривите коляното си, докато го натоварвате, можете да разкъсате менискуса.

Бурсит на коляното. Някои наранявания на коляното причиняват възпаление в бурсите, които са малки торбички с течност, които омекотяват външната страна на колянната става и позволяват на сухожилията и връзките да се плъзгат гладко по ставата.

Може да ви интересува:  Лекува повече от 100 болести! Естествен антибиотик за предотвратяване на много заболявания

Пателарен тендинит. Тендинитът причинява дразнене и възпаление в едно или повече сухожилия, които са плътни фиброзни тъкани, които прикрепят мускулите към костите. Това възпаление може да възникне, когато има нараняване на сухожилието на пателата, което се простира от капачката на коляното (патела) до пищяла и ви позволява да ритате, бягате и скачате. Тези, които бягат, карат ски, карат колело или се занимават със спорт и дейности, които включват скачане, могат да получат пателарен тендинит.

Най-доброто домашно средство за болки в коляното, което ще ви помогне да облекчите този дискомфорт

Съставки

1 връзка магданоз
1 глава чесън
1 супена лъжица карамфил
150 мл зехтин
30 г восък или парафин

Начин на приготвяне

Измиваме магданоза и го нарязваме на ситно. Поставяме го в чист буркан. Също така добавяме обелените и нарязани на ситно скилидки чесън. Добавяме карамфила и наливаме зехтина. Разбъркваме добре и варим на водна баня з 25 минути, като разбъркваме от време на време.  Прецеждаме маслото и добавяме восъкът или парафина. Варим на водна баня отново, докато се восъкът се разтопи.

Начин на използване

Използваме маслото винаги топло. Вечер преди лягане маслото нанасяме с пръсти върху болното място с кръгови движения. Съхранпваме маслото в затворен буркан и на винаги на хладно и тъмно място.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *