Чаят, който лекува всичко! Контролира високото кръвно налягане, намалява подуването на корема и стреса

Чаят, който лекува всичко! Контролира високото кръвно налягане, намалява подуването на корема и стреса
Прегледи: 1 746
5/5 (8 гласа)

Все повече и повече хора откриват ползите от инфузията преди сън. Освен че са проста рутина, те могат да окажат значително въздействие върху здравето ни. Липсата на сън е свързана с умерено наддаване на тегло и честота на затлъстяване.

Освен че инфузиите помагат за успокояване на храносмилателната система и намаляване на подуването на корема, те могат също така да облекчат стомашния дискомфорт, което насърчава спокоен и качествен сън.

В света на инфузиите с лечебни свойства хибискусът се очертава като виден герой.


Може да ви интересува

Това растение, признато в историята със своите забележителни терапевтични ползи и способността му да се бори с клетъчното окисляване и хипертонията, сега е разкрито като съюзник за намаляване на възпалението на корема и насърчаване на спокоен сън. Положителните ефекти на хибискуса при превенцията и лечението на различни състояния, като високо кръвно налягане, възпалителни процеси и проблеми с черния дроб.

Неговата противовъзпалителна сила помага при храносмилането и следователно ви помага да спите по-добре. Освен това има окислителни свойства и предпазва черния дроб, диуретик е и елиминира токсините. Прието при подходяща температура (горещо, след първото кипене) има термогенно действие: тоест намалява телесните мазнини в областта на корема.

Може да ви интересува:  Чай, който засилва имунната система и пречиства кръвта

Как се приготвя чай от хибискус

Съставки

3 изсушени цветя от хибискус
250 мл вода

Начин на приготвяне

Поставете три изсушени цветя от хибискус в тенджера. налейте чаша вода и оставете да поври за 5 минути. Махнете тенджерата от котлона и оставете чаят да почине за няколко минути. Прецедете чая и го сервирайте в чаша. Идеалното е да го пиете половин час след вечеря и да изчакате поне 45 минути, за да заспите след приемането му, така че тялото да е отпуснато и да имате по-качествен сън.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *