Болестите ще стоят далеч от вас! Чудесна комбинация от естествени съставки

Прегледи: 368
5/5 (8 гласа)

Имунната система е естественият защитен механизъм на тялото, който ни предпазва от инфекции, причинени от нахлуващи агенти. Понякога този защитен щит е отслабен от различни обстоятелства, което ни прави по-уязвими. В резултат на това може да се почувстваме по-уморени и да изпитаме поредица от симптоми. Това е моментът, в който трябва да подсилим имунната си система, за да повишим защитата си и да възстановим нормалната си способност да се борим с възможни състояния, които ни заплашват.

Предлагаме ви чудесна комбинация от натурални съставки, които ще подсилят имунната система!

Съставки

Обелени орехи – 150 г (1 чаша)
Вода – 250 мл (1 чаша)
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Поставяме обелените орехи в блендер и наливаме водата. Смиламе до получаването на еднородна смес. Прецеждаме сместа с помощта на цедка и тензух в чаша. Добавяме меда и разбъркваме. Приемаме сутрин вместо закуска.

Ползите от орехите за нашето здраве

Орехите са ценени заради значителния си принос на основни хранителни вещества. Те дори се класифицират като здравословна храна, способна да насърчи благосъстоянието в много аспекти. По този начин това е една от най-разпространените ядки в аюрведичната диета, древна индийска традиция, която се фокусира върху здравословното хранене, фокусирано върху превенцията на заболяванията.

Орехите съдържат интересно разнообразие от полифеноли, съединения с противовъзпалителна активност. Възпалителните процеси, както и оксидативният стрес, са в основата на много заболявания. Те включват Алцхаймер, някои видове рак и сърдечно-съдови патологии.

Сред най-известните силни страни на орехите са техните полезни свойства за предотвратяване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Тази храна помага за намаляване на високите нива на всички видове холестерол, с изключение на така наречения „добър холестерол“ или HDL.

Високите нива на холестерол са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркт и инсулт. Поради това орехите, съдържащи здравословни мастни киселини и фибри, осигуряват защитен ефект.

Освен че помага да се грижим за здравето на сърцето си, орехът изглежда е полезен и за по-доброто кръвообращение. Това се дължи на концентрацията на витамин В3, която съдържа. Консумацията на орехи и други сушени плодове има потенциал за подобряване на съдовата функция. Освен това отпуска кръвоносните съдове и като следствие намалява възможността от сърдечно-съдови заболявания.

Въпреки че е висококалорична храна, умерената консумация на орехи е полезна за поддържане на загуба на тегло. Въпреки че не е храна за изгаряне на мазнини, тя помага за контролиране на апетита и може да помогне за регулиране на дневния прием на калории.

Полиненаситените мазнини, витамин Е и полифенолите могат да предпазят мозъка от оксидативно и възпалително увреждане. Поради тази причина те биха били положителна храна за по-доброто функциониране на невроните и мозъчната дейност.

Хранителните вещества, съдържащи се в орехите, включително витамини B и E, мастни киселини и антиоксиданти, са полезни за дейността на имунната система. Поради това те влияят положително върху реакцията им към наличието на патогени.

Сякаш това не е достатъчно, орехите съдържат флавоноиди, терпеноиди, полифеноли, алкалоиди и стероли. Всички тези вещества стимулират имунната система и придават на сушените плодове определен антивирусен капацитет.

Остеопорозата е състояние, което намалява костната маса, което прави костите тънки, слаби и чупливи. Освен това трябва да се отбележи, че има по-голям риск от остеопороза, когато имате дефицит на минерали като мед, калций и магнезий. Орехите съдържат различни количества от тези минерали и следователно допринасят за поддържането на добро здраве на костите.

Приемът на орехи може да насърчи по-здравословен състав на чревната микробиота. Този факт е свързан с по-доброто здраве на червата и дори на общо ниво.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *