Любимо лакомство без фурна! Без брашно, без царевично нишесте, без яйца!

Прегледи: 810
5/5 (5 гласа)
 • Съставки за млечния слой

  Прясно мляко - 150 мл
  Кондензирано мляко - 130 г
  Ванилова захар - 1 чаена лъжица
  Желатин - 8 г
  Студено прясно мляко - 50 мл

  За шоколадовия слой

  Черен шоколад - 125 г
  Прясно мляко - 350 мл
  Кондензирано мляко - 260 г
  Желатин - 15 г
  Студено прясно мляко - 50 мл

 • Първо ще приготвим млечния слой. В тенджера наливаме 150 мл прясно мляко и 130 г кондензирано мляко. Разбъркваме, докато съставките се смесят. Добавяме 1 чаена лъжица ванилова захар и разбъркваме. В малка купичка добавяме 8 г желатин и наливаме 50 мл студено прясно мляко, разбъркваме.

  Поставяме тенджерата на котлон и добавяме вече хидратирания желатин. След като млякото заври, варим още 2 минути, като разбъркваме непрекъснато. Изсипваме вече сгъстената смес в купа с овално дъно. Покриваме купата с найлоново фолио и прибираме в хладилник да се охлади.

  През това време ще приготвим шоколадовия слой. Нарязваме черния шоколад на ситно. Наливаме 350 мл прясно мляко в тенджера и добавяме 260 г кондензирано мляко, разбъркваме. В малка купичка добавяме 15 г желатин и наливаме 50 мл студено прясно мляко. Разбъркваме. Поставяме тенджерата на котлон, добавяме хидратирания желатин с млякото и черния шоколад. Разбъркваме непрекъснато и варим за 2 минути, след като млякото заври.

  На дъното на чиста купа с овално дъно добавяме част от шоколадовия крем. Прибираме в хладилник да се охлади. След като шоколадовия крем се охлади, изваждаме млечния крем от купата. Поставяме го върху охладения шоколадов крем. Покриваме млечния крем с останалия шоколадов крем, който затопляме. Заглаждаме и покриваме купата с найлоново фолио. Прибираме десерта в хладилник.

  Добър апетит! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *