Алтернативно лечение на полипи и възли в гърлото

Алтернативно лечение на полипи и възли в гърлото
Прегледи: 1 209
5/5 (6 гласа)

Имате ли полипи в гърлото си? Много пъти хората, които имат това състояние, дори не го знаят, но могат да започнат да изпитват симптоми като дразнене в гърлото, дискомфорт или дрезгав глас. Полипите са израстъци, които се появяват на гласните струни и имат вид на мехури. Те обикновено се появяват при хора, които използват гласа си като работен инструмент и го насилват или го използват по начин, който е вреден за здравето на тяхната уста.

Какви са причините за полипи в гърлото?
Полипите обикновено се причиняват от неправилна употреба или злоупотреба с гласа, така че е често срещано при хора, които работят директно с гласа си, като учители, певци, журналисти, преподаватели и др.

Има обаче някои фактори, които увеличават вероятността от развитие на такива, като например:

  • Пушенето
  • Хипотиреоидизъм
  • Гастроезофагеален рефлукс

Може да ви интересува

Симптоми на полипи в гърлото
Симптомите на полипи и възли в гърлото често са много сходни или дори общи. По този начин можем да подчертаем сред симптомите на полипи:

  • дисфония или афония (частична или пълна загуба на глас)
  • възпалено гърло
  • пресипналост
  • затруднения при говорене
  • гласова умора
  • общ дискомфорт
Може да ви интересува:  Натурален сок за почистване на пикочните пътища и бъбреците

Можете да лекувате полипи в гърлото с естествени средства, като например приготвяне на инфузия от градински чай и живовляк. И двете растения имат компонент, който е богат на разтворими фибри, клей, който има омекотяващ ефект и възстановява лигавиците на гърлото. Следователно те ще ни помогнат да намалим симптомите и да чувстваме по-малко раздразнение през ежедневието.

За да направите запарката, ще трябва само да кипнете чаша вода с 1 чаена лъжица градински чай и 1 чаена лъжица живовляк. Оставете всичко да поври 10 минути и след това прецедете водата, за да извлечете остатъците от билките. Приемайте го един път на ден в продължение на 3 дни и ще усетите подобрение.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *