Само 1 чаша мляко с куркума на ден! Естествен лек за облекчаване на ревматоиден артрит

Прегледи: 671
5/5 (7 гласа)

С годините много хора започват да страдат от болки в ставите. Едно от най-често срещаните заболявания е ревматоидният артрит, много болезнен здравословен проблем, причинен от износването на хрущяла в ставите, което причинява директно триене на костите. В допълнение към дискомфорта и болката, които причинява, артритът може да попречи на тези, които страдат от него, да извършват определени ежедневни дейности, така че лечението му е от съществено значение, за да могат да извършват ежедневните си дейности.

Какво е артритът

Въпреки че има повече от 100 различни вида артрит и свързаните с него заболявания, възпалението на ставите е известно като артрит. Това е заболяване, причинено от износването на ставния хрущял, което кара костите да се търкат една в друга и следователно човекът, който страда от него, страда от силна болка. Следователно, въпреки че може да страда от всяка възраст, това е по-вероятно при по-възрастните хора, тъй като износването на техните стави е по-голямо.

Основните симптоми на артрит са болка и скованост, въпреки че с течение на времето те могат да се влошат, намалявайки обхвата на движение и възпрепятствайки изпълнението на ежедневните дейности.

Фамилна анамнеза, възраст, затлъстяване, пол или предишни наранявания на ставите са определени рискови фактори, които могат да доведат до развитие на артрит или усложнения. Поради всички тези причини е от съществено значение да се проведе оптимално лечение, което позволява на пациента да продължи нормално ежедневните си дейности.

Представяме Ви най-доброто домашно средство за ревматоиден артрит

Куркума
Куркумата е идеална подправка за облекчаване на заболявания, свързани с артрит, тъй като има противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални и антисептични свойства.

Съставки

1 супена лъжица куркума
1 чаена чаша мляко (или вода, ако имате непоносимост към лактоза)
1 малка супена лъжица мед

Начин на приготвяне

Загряваме 200 милилитра прясно мляко (или вода) и го изсипваме в една чаша. Внимаваме млякото да не е горещо. Добавяме куркумата към млякото и разбъркваме. Добавяме мед и разбъркваме. Пием докато млякото е топло. Пием всяка сутрин на празен стомах в продължение на една седмица. След изпиването на млякото е препоръчително да не се консумира нищо в продължение на 40 минути.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *