Инфузията против задържане на течности, която укрепва имунитета

Прегледи: 622
5/5 (5 гласа)

Консумацията на инфузии осигурява много ползи за здравето. И тези качества не се ограничават само до свойствата, получени от органичните компоненти, включени в тях, а отиват много по-далеч. В този смисъл има напитки, които помагат да заспите и да се борите със студа. Има и такива, които засищат и ни пречат да похапваме между храненията и накрая има такива, които допринасят за доброто храносмилане или премахват задържането на течности, помагайки ни да отслабнем.

В тази последна група е чаят от листа от къпини, запарка, богата на витамин С, антиоксиданти и минерали, наред с други. Ежедневната консумация на тази напитка може да осигури ползи за тялото ви. Това са неговите качества:

Укрепва защитните сили
Приносът на витамин С и други антиоксиданти, които укрепват защитните сили на организма за предотвратяване на заболявания и инфекции. Приемът му се препоръчва за избягване на респираторни състояния като грип, настинка или астма, наред с други.

Борба със задържането на течности
Тази напитка има и диуретичен ефект, така че може да помогне в борбата със задържането на течности по естествен път.

Съставки

1 чаена лъжичка сушени листа от къпина (може да ги намерите в магазините за здравословни храни) можете да използвате и пресни къпини
1 чаена чаша вода
Мед или подсладител на вкус (по желание)

Начин на приготвяне

Сварете чаша вода в чайник или тенджера. След като водата заври, добавете изсушените листа от къпина в чаша гореща вода. Похлупете и оставете листата от къпина да се запарват в гореща вода за около 5-10 минути. Времето за инфузия може да варира в зависимост от вашите лични предпочитания за интензивност на вкуса.

След като изтече времето за запарване, извадете листата от къпина от водата. Можете да направите това с помощта на цедка, за да отделите листата. По желание можете да подсладите чая с мед, захар или друг подсладител по ваш избор. Добавете подсладител на вкус и разбъркайте добре.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *