Домашен лек, който прочиства черния дроб и дебелото черво

Прегледи: 2 216
5/5 (10 гласа)

Когато се поддържат лоши хранителни навици, е много нормално вещества като глюкоза, холестерол и триглицериди в кръвта да се повишат. Но това не е единственото нещо, органи като черния дроб и дебелото черво също са засегнати и често са претоварени с вредни вещества. От една страна, черният дроб изпълнява голямо разнообразие от функции в тялото, включително детоксикация на кръвта и производството на жлъчка, което помага при храносмилането.

Има обаче много видове чернодробни заболявания, като например:

  • Заболявания, причинени от вируси, като хепатит А, хепатит В и хепатит С.
  • Болести, причинени от лекарства, отрови или токсини или от пиене на твърде много алкохол. Примерите включват мастно чернодробно заболяване и цироза.
  • Рак на черния дроб.
  • Наследствени заболявания, като хемохроматоза и болест на Уилсън.

От своя страна, дебелото черво е един от най-важните органи на храносмилателната система и следователно заболяванията и състоянията, които го засягат, оказват голямо влияние върху качеството на хората.

Има множество нарушения, които могат да причинят дискомфорт в дебелото черво, които от своя страна варират по интензивност и тежест. Може би едно от най-често срещаните състояния е синдромът на раздразнените черва (IBS), който най-често засяга хора под 45-годишна възраст.

Сега, когато тези органи не са в добро здраве и са раздразнени, една от алтернативите е да ги почистите естествено. Предлагаме Ви домашен лек, който прочиства черния дроб и дебелото черво, направен от целина, зеле и краставица. Подобрява функцията на панкреаса, като по този начин регулира храносмилането и намалява възможността от високи скокове на кръвната захар и намалява възпалението в черния дроб.

Съставки

2 стръка целина
1/2 краставица
3 листа зеле
1 чаша вода

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и ги нарежете на парчета. Следващата стъпка е да го поставите в блендер с една чаена чаша вода и да смелите, докато напитката достигне подходяща консистенция. Препоръчително е да се пие веднъж на ден в продължение на 1 месец.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *