Природен лек за диабет! Естествено понижаване на кръвната захар само с 1 мощна съставка

Прегледи: 586
5/5 (9 гласа)

Диабетът е едно от най-често срещаните незаразни заболявания в света. Както всички заболявания, има различни видове и варианти и има два различни типа за диабет. Диабет тип 1, за хора, които обикновено се появяват в юношеска възраст; и тип 2, който е най-често срещаният и възниква, защото тялото не произвежда достатъчно количество инсулин.

Какво е хипергликемия или хипогликемия?
Трябва да вземете предвид как храните влияят на нивата на глюкозата и какво да правите в случай на епизод на хипергликемия или хипогликемия. Хипергликемия се счита, когато нивото на кръвната захар е по-високо от 240 mg/dl. Причинява се от натрупването на глюкоза в кръвта. От друга страна, хипогликемията е спад на кръвната захар под 70 mg/dl.

Домашно средство за понижаване на кръвната захар
За понижаване и повишаване на захарта диабетиците имат специални лекарства за всеки случай. Има обаче някои домашни средства за понижаване и регулиране на кръвната захар. Ето  едно естествено средство за естествено намаляване на кръвната захар.

Чай от хвойна

Растенията са се превърнали в добра домашна алтернатива, когато става въпрос за облекчаване на здравословни проблеми. Въпреки че те не трябва да бъдат лечение, което замества предписаното от специалисти, истината е, че в много случаи те действат допълващо. Хвойната е растение с хипогликемични свойства, освен че действа като антиоксидант.

Как да си приготвим чай от хвойна

Съставки

15 грама пресни плодове от хвойна
250 мл вряла вода

Начин на приготвяне

Поставете плодове от хвойна в чаша вряла вода и покрийте. Оставете да престои пет минути и прецедете. Препоръчително е да пиете една до три чаши на ден, за максимален период от шест седмици.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *