Мощната инфузия, която помага за понижаване на холестерола

Мощната инфузия, която помага за понижаване на холестерола
Прегледи: 1 072
4.9/5 (19 гласа)

Холестеролът е восъчно вещество, подобно на мазнина, намиращо се във всички клетки на човешкото тяло. Тялото се нуждае от малко холестерол, за да произвежда хормони, витамин D и вещества. Високият холестерол може да възникне, когато човек има нездравословен начин на живот и когато не прави никакви упражнения или физическа активност, наред с други фактори, които имат отрицателно влияние. Лечението за понижаване на холестерола зависи от диетичните промени, контрола на теглото, упражненията и прилагането на по-здравословни практики в ежедневието.

Излишъкът от лош холестерол в кръвта значително увеличава риска от заразяване със сърдечни заболявания или диабет. Този вид холестерол може да причини блокиране на кръвообращението и да има много сериозни последици върху нормалното функциониране на жизненоважни органи. Ето защо е важно да поддържаме нивата му регулирани и да се грижим за себе си чрез здравословни навици на живот. Освен това винаги е полезно да знаем какви естествени продукти или храни могат да ни помогнат.

Може да ви интересува:  Тази натурална напитка за закуска ще ви помогне да отслабнете


Може да ви интересува

Мощна инфузия, която помага за понижаване на холестерола

Съставки

Смлян корен от куркума – 1/2 чаена лъжица
Натрошени листа от артишок – 1/2 чаена лъжица
Корен от глухарче – 1/2 чаена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и добавяме куркумата, натрошените листа от артишок и корена от глухарче. Оставяме да ври за 2 минути, след което изключваме котлона и оставяме запарката да престои за 10 минути. След това време прецеждаме запарката и я сервираме. Можем да пием тази напитка до 2 чаени чаши на ден в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *