Ефективен домашен лек за премахване на инфекции на пикочните пътища! Лечение на цистит

Прегледи: 1 829
5/5 (21 гласа)

Какво е уринарна инфекция?
Инфекцията на пикочните пътища (UTI) е инфекция, която засяга всяка част от пикочните пътища, включително бъбреците, уретерите, пикочния мехур или уретрата. Бактериите в пикочния мехур са най-честата причина за инфекции на пикочните пътища, но гъбичките и вирусите също могат да причинят инфекция.

Честите симптоми на инфекциите на пикочните пътища включват:

  • усещане за парене при уриниране
  • често уриниране
  • мътна или тъмна урина
  • урина със силна миризма
  • усещане за невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур
  • болка в таза

Въпреки че инфекциите на пикочните пътища могат да засегнат всеки, жените са най-податливи на инфекция. Това е така, защото уретрата, тръбата, която отвежда урината от пикочния мехур, е по-къса при жените, отколкото при мъжете. Това улеснява навлизането на бактериите и достигането им до пикочния мехур


Може да ви интересува

Антибиотиците се използват за лечение на инфекции на пикочните пътища и понякога се използват дългосрочно в ниски дози, за да се предотврати повторна поява на инфекцията. Има и много естествени начини да се предпазите от инфекции и да намалите риска от рецидив.

Сок от боровинки
Сокът от боровинки е отлично средство за профилактика и лечение на цистит. Сред многобройните му предимства можем да подчертаем, че той осигурява на тялото хранителни вещества, които предотвратяват прилепването на бактериите към клетките, покриващи пикочните пътища.

Може да ви интересува:  Босилек - лечебни свойства и приложение

Как да си направим сок от боровинки

Съставки

1/2 чаена чаша боровинки
1 чаена чаша вода
1/2 сок от лимон

Начин на приготвяне

Първата стъпка ще бъде да измиете добре боровинките, независимо дали са пресни или замразени. Поставете ги в съд и ги оставете да се накиснат за няколко минути. След това отстранете водата и ги изсушете, за да приготвите сока от боровинки.

Изстискайте лимоновия сок в чаша. В зависимост от нивото на киселинност, което предпочитате, ще трябва да изстискате цял лимон или само половин лимон. Ако не сте много склонни към киселия вкус, по-добре е да използвате половин лимон.

Поставете всички съставки в чаша на блендер. Добавете двете чаши вода. Смесете цялата смес до получаване на хомогенна консистенция. Приемайте го сутрин в продължение на десет дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *