Предотвратява силна кашлица, настинка и грип! Чаят, който променя цвета си!

Предотвратява силна кашлица, настинка и грип! Чаят, който променя цвета си!
Прегледи: 1 683
5/5 (15 гласа)

Трудно е да избегнете грип или настинка. Вирусите могат да заразят всеки, независимо от здравословното му състояние или възраст. Вирусите се разпространяват лесно във въздуха, така че заразен човек може да разпространи вируса чрез кашляне или кихане в близост до други хора.

Грипният сезон започва през есента и продължава през цялата зима до пролетта, с пикове между декември и февруари. Заразените хора могат да разпространят вирусите на други, започвайки един ден преди и до 5-7 дни след развитието на симптомите. Този период може да се удължи при малки деца или хора със слаба имунна система.

И настинката, и грипът са респираторни инфекции. Основната разлика между настинката и грипа е тежестта на симптомите. Най-общо казано, настинката има по-леки симптоми от грипа. По това време е важно да се борите с грипа, приемането на домашни средства срещу грип може да ви помогне да го предотвратите.

Може да ви интересува:  Моринга – билка с много ползи за здравето!

Може да ви интересува

Предлагаме Ви чай, който предотвратява силна кашлица, настинка и грип! 

Съставки

2 стръка лимонена трева
1/2 лимон
15 г джинджифил
1 супена лъжица син чай Анчан
1 чаена лъжица мед
500 мл вода

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме лимонената трева. Обелваме и нарязваме джинджифила. Наливаме водата в тенджера, добавяме лимонената трева, джинджифила и синия чай Анчан. Разбъркваме и варим за 5 минути на умерен котлон. Прецеждаме чая, наливаме в чаша и добавяме меда и сока от лимон. Пием по една 1 чаша всеки ден в продължение на 7 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *