Ето как спиртът от розмарин се използва за облекчаване на разширени вени и подобряване на кръвообращението

Прегледи: 669
4.8/5 (12 гласа)

Разширените вени са подути, усукани вени, които могат да се видят под кожата и обикновено се появяват по краката, но могат да се образуват и в други части на тялото. Симптомите на разширени вени включват една или повече подути, синкави вени, подуване и болка в краката, усещане за тежест в краката и ходилата, сърбеж около вената или вените, промени в цвета на кожата около вената или вените, нощни крампи, между другото.

Има естествени лекарства, базирани на лечебни растения, които могат да намалят симптомите и да подобрят кръвообращението. Спиртът от розмарин е идеално средство за намаляване на възпалението в тялото и за борба със симптомите на разширени вени. По същия начин, тази естествена съставка има релаксиращи свойства, които намаляват напрежението в мускулите на врата и гърба и от своя страна се борят с целулита, който е широко разпространен.

Как да си направим спирт от розмарин у дома


Може да ви интересува

Приготвянето му е лесно, като само трябва да поставите връзка розмарин в стъклен съд и да го залеете със спирт. След това затворете плътно съда и го оставете да престои 15 дни на тъмно и сухо място. След това течността трябва да се прецеди в буркан и отново да се затвори напълно и да се съхранява на тъмно и сухо място за последваща употреба.

Как можете да използвате алкохол от розмарин?

Може да ви интересува:  Подправката за отслабване, която понижава холестерола и действа противовъзпалително

След като спиртът от розмарин е използван по естествен начин, трябва да ексфолирате участъците от тялото, където са се появили разширени вени и след това да почистите кожата с малко топла вода. След това нанесете малко спирт от розмарин с помощта на памучен тампон върху засегнатите области. Идеалното е да масажирате кожата с кръгови движения в продължение на 20 минути, докато кожата поеме целия спирт. Това домашно лекарство може да се използва на всеки три дни в продължение на месец. Спиртът от розмарин ще ни помогне в борбата с разширените вени и дори ще облекчи дискомфорта от уморените крака.

Розмарин: какви са неговите ползи за здравето

Розмаринът е храстовидно растение с многогодишна природа (това означава, че не губи листата си при смяна на сезона), което расте в различни райони на Средиземноморието, с големи лечебни и кулинарни свойства. По-конкретно, лечебните свойства се използват за лечение на разширени вени, респираторни заболявания, храносмилателни проблеми, главоболие и мускулни болки и дори менструални болки.

Розмаринът е богат на розмарицин, алкалоид (естествено органично съединение, намиращо се в растенията), който се използва широко за подобряване на кръвообращението, предотвратяване на разширени вени, подуване на краката и насърчаване на правилната оксигенация на нашите крайници.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *