Честото нощно уриниране изчезва, ако приемате този домашен лек

Прегледи: 1 684
5/5 (12 гласа)

Ноктурия: необходимостта от уриниране през нощта

Ноктурията е необходимостта, при която човек трябва да се събужда през нощта, за да уринира многократно. Може да се превърне в проблем, ако това се случи повече от два пъти на нощ.

Ноктурията е често срещана при възрастни хора. При жени над 65-годишна възраст се свързва с менопауза, високо кръвно налягане и намален капацитет на пикочния мехур. Може да създаде проблеми в ежедневието ви. Сънят ви е нарушен и може да сте изложени на риск от падане, когато ставате да уринирате на тъмно. Промени от това естество в режима ви на сън могат дори да влошат проблема: може да сте по-наясно с пълненето на пикочния си мехур и след това да почувствате, че трябва да уринирате по-често.


Може да ви интересува

Ноктурията е основната причина за прекъсване на съня, освен че причинява депресия при възрастни мъже, което се изразява в отрицателен ефект върху ежедневната им активност и следователно върху качеството им на живот.

Причини

Пиенето на твърде много течности в късния следобед може да доведе до по-често уриниране през нощта. Кофеинът и алкохолът след вечеря също могат да доведат до този проблем.

Инфекциите на пикочните пътища са друга причина за уриниране през нощта, както и високо ниво на калций в кръвта или прием на определени лекарства, включително диуретици.

Честото събуждане през нощта за уриниране също може да бъде свързано с обструктивна сънна апнея (спиране или спиране на дишането много пъти по време на сън) и други нарушения на съня. Ноктурията може да изчезне, когато проблемът със съня е под контрол.

Основните причини за нисък капацитет на пикочния мехур през нощта са:

Запушване на пикочния мехур
Свръхактивен пикочен мехур
Инфекция на пикочния мехур или рецидивираща инфекция на пикочните пътища
Възпаление на пикочния мехур (подуване)
Интерстициален цистит (болка в пикочния мехур)
Рак на пикочния мехур
Доброкачествена хиперплазия на простатата (при мъже), причинена от нераков растеж на простатата, който възпрепятства потока на урината

Може да ви интересува:  Чудо на природата! Облекчава болките в ставите при артрит

Симптоми

Произвеждане на голямо количество урина, обикновено повече от 2 литра на ден (полиурия). Тялото произвежда голямо количество урина, докато спите (нощна полиурия). Произвеждане на повече урина през нощта, отколкото тялото е в състояние да задържи (нисък капацитет на пикочния мехур през нощта). Това ви кара да се събуждате през нощта с нужда от уриниране. Може да е комбинация от нощна полиурия и нисък нощен капацитет на пикочния мехур (смесена ноктурия).

Лечебно растение при незадържане на урина: инфузия от копър

Толкова лесно е, колкото всеки ден да пиете инфузия от копър, това толкова полезно за здравето растение, сред чиито свойства е значително подобрение при инконтиненция. В допълнение към предотвратяването на загуба на урина, той също така помага в борбата с газове, хипертония, лошо храносмилане и лош дъх. Можете да ги направите сами или да купите готови сашета от всеки супермаркет или билкар.

Съставки

10 г семена от копър
250 мл вода
Подсладител на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте водата, докато заври и заливаме семената от копър. Оставяме да престои за 5 минути. След това прецедете и ако искате, можете да добавите подсладител като мед или захар към вашата запарка и разбъркайте. Пийте по една чаена чаша на ден в продължение на 15 дни, след което направете почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *