Честото нощно уриниране изчезва, ако приемате този домашен лек

Прегледи: 1 164
5/5 (12 гласа)

Ноктурия: необходимостта от уриниране през нощта

Ноктурията е необходимостта, при която човек трябва да се събужда през нощта, за да уринира многократно. Може да се превърне в проблем, ако това се случи повече от два пъти на нощ.

Ноктурията е често срещана при възрастни хора. При жени над 65-годишна възраст се свързва с менопауза, високо кръвно налягане и намален капацитет на пикочния мехур. Може да създаде проблеми в ежедневието ви. Сънят ви е нарушен и може да сте изложени на риск от падане, когато ставате да уринирате на тъмно. Промени от това естество в режима ви на сън могат дори да влошат проблема: може да сте по-наясно с пълненето на пикочния си мехур и след това да почувствате, че трябва да уринирате по-често.

Ноктурията е основната причина за прекъсване на съня, освен че причинява депресия при възрастни мъже, което се изразява в отрицателен ефект върху ежедневната им активност и следователно върху качеството им на живот.

Причини

Пиенето на твърде много течности в късния следобед може да доведе до по-често уриниране през нощта. Кофеинът и алкохолът след вечеря също могат да доведат до този проблем.

Инфекциите на пикочните пътища са друга причина за уриниране през нощта, както и високо ниво на калций в кръвта или прием на определени лекарства, включително диуретици.

Честото събуждане през нощта за уриниране също може да бъде свързано с обструктивна сънна апнея (спиране или спиране на дишането много пъти по време на сън) и други нарушения на съня. Ноктурията може да изчезне, когато проблемът със съня е под контрол.

Основните причини за нисък капацитет на пикочния мехур през нощта са:

Запушване на пикочния мехур
Свръхактивен пикочен мехур
Инфекция на пикочния мехур или рецидивираща инфекция на пикочните пътища
Възпаление на пикочния мехур (подуване)
Интерстициален цистит (болка в пикочния мехур)
Рак на пикочния мехур
Доброкачествена хиперплазия на простатата (при мъже), причинена от нераков растеж на простатата, който възпрепятства потока на урината

Симптоми

Произвеждане на голямо количество урина, обикновено повече от 2 литра на ден (полиурия). Тялото произвежда голямо количество урина, докато спите (нощна полиурия). Произвеждане на повече урина през нощта, отколкото тялото е в състояние да задържи (нисък капацитет на пикочния мехур през нощта). Това ви кара да се събуждате през нощта с нужда от уриниране. Може да е комбинация от нощна полиурия и нисък нощен капацитет на пикочния мехур (смесена ноктурия).

Лечебно растение при незадържане на урина: инфузия от копър

Толкова лесно е, колкото всеки ден да пиете инфузия от копър, това толкова полезно за здравето растение, сред чиито свойства е значително подобрение при инконтиненция. В допълнение към предотвратяването на загуба на урина, той също така помага в борбата с газове, хипертония, лошо храносмилане и лош дъх. Можете да ги направите сами или да купите готови сашета от всеки супермаркет или билкар.

Съставки

10 г семена от копър
250 мл вода
Подсладител на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте водата, докато заври и заливаме семената от копър. Оставяме да престои за 5 минути. След това прецедете и ако искате, можете да добавите подсладител като мед или захар към вашата запарка и разбъркайте. Пийте по една чаена чаша на ден в продължение на 15 дни, след което направете почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *