Жълти нокти: натурален лек за избелването им

Прегледи: 305
5/5 (12 гласа)

Ноктите са структури, разположени на крайниците на ръцете и краката. Една от основните му функции е да защитава подлежащите тъкани. Също така, те могат да помогнат за подобряване на тактилната чувствителност и манипулирането на малки предмети.

Ноктите са съставени от приблизително 150 слоя кератин, които се припокриват и обединени те образуват нокътната плочка или това, което обикновено е известно като нокът. Той се намира в нокътното легло и е прикрепен към кожата от 3 страни. Кожните гънки в преходната област между нокътната плочка и околната кожа образуват нокътната стена (перионихум). Тази стена има важна защитна функция, тъй като не позволява на бактериите и гъбичките да навлизат под нокътя и да се установяват в нокътното легло,

Може да ви интересува:  3 рецепти за натурални сокове за прочистване на черния дроб

Една от ситуациите, които най-много притесняват хората, е, че в някои случаи ноктите са склонни да пожълтяват. Това обикновено се случва поради стареене или злоупотреба с някои козметични продукти.

Лимон за пожълтели нокти

Избелващите свойства на лимона са добре известни в цял свят, поради което тази съставка се използва за почистване на предмети, дрехи и дори кожа. Ако искате да премахнете петна от ноктите си, да почистите кожата си в дълбочина и да придадете на ръцете си изгубения блясък, това е най-доброто средство за вас.

Независимо дали ноктите ви са пожълтели поради лак или хормонален дисбаланс, лимонът всеки ден ще ви позволи да възстановите тази белота. Освен това неговото противогъбично и антисептично действие облекчава появата на гъбички и инфекции. Използвайте го така:

Може да ви интересува:  Замъглено и уморено зрение! Естествено средство за борба с него

Нанесете чист лимонов сок (не го смесвайте с вода или други съставки) върху ноктите си.
Използвайте памучен тампон, за да разнесете добре сока. Оставете продукта да действа 15-20 минути и след това отстранете лимона с топла вода. Не забравяйте да сложите хидратиращ крем след лимон, тъй като един от недостатъците на този домашен лек е, че може да изсуши кожата.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *