Глисти, паразити, хелминти и токсини изчезват за 10 дни

Прегледи: 968
4.8/5 (12 гласа)

Хелминтите са паразити, които са в изобилие в природата и са отговорни за много заболявания. Те са лишени от скелет и имат продълговата форма, което означава, че могат да бъдат определени и като глисти, а на гръцки понятието хелминти означава именно това. Начинът, по който се предават е чрез яйца, които, когато са узрели, могат да заразят хора и животни.

Хелминтите могат да се размножават много лесно, тъй като снасят хиляди яйца всеки ден, които могат да заразят червата на хората. За да не се случи това, важно е да миете добре ръцете си, когато се прибирате от улицата, да почиствате добре плодовете и зеленчуците и да проверявате дали водата, която консумирате, не е замърсена. По този начин може да се предотврати разпространението му, което може да причини инфекциозни заболявания.

Предлагаме Ви домашен лек, с който глисти, паразити, хелминти и токсини изчезват за 10 дни!


Може да ви интересува

Съставки

Черен кимион – 1 супена лъжица
Карамфил – 1 чаена лъжица
Тиква – 100 г
Зехтин – 70 мл
Тиквени семки – 1 супена лъжица
Слънчогледови семки – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Смиламе черния кимион и карамфила. Изсипваме ги в стъклен буркан. Настъргваме парчето тиква и го добавяме към останалите съставки. Наливаме зехтина, разбъркваме и варим на водна баня за 30 минути, кат разбъркваме от време на време. Оставяме да се охлади. През това време смиламе тиквените и слънчогледовите семки и ги добавяме към вече охладената смес в буркана и разбъркваме.

Начин на употреба 

Приемаме по една супена лъжица от сместа след вечеря и изпиваме една чаша топла вода. Повтаряме тази процедура 10 дни. Съхраняваме винаги сместа в затворен буркан и в хладилник.

Тиква и Тиквени семки

Консумацията на тиква и нейните семена се използва от древни времена за елиминиране на чревни паразити, като глисти и тения. Тиквата съдържа много витамини, някои от които са А, В, С, Е и Т. Те подобряват всички метаболитни процеси в човешкото тяло.

Може да ви интересува:  Безпогрешната рецепта за намаляване на холестерола и регулиране нивата на кръвната захар

Тиквените семки съдържат много хранителни вещества. Основна роля за унищожаването на паразитите обаче играе веществото кукурбитин, което се съдържа в тънка маслиненозелена обвивка, която покрива семената под твърдата обвивка.

Фибрите в тиквените семки също играят важна роля в прочистването на червата от паразити. Подобрява чревната перисталтика и благодарение на това токсините, паразитите и токсичните следи от жизнената му дейност се изхвърлят от тялото и не се позволява да се разлагат в червата.

Витамините и микроелементите в състава на тиквените семки осигуряват ползи за избавяне от червеи. Калият и желязото, фосфорът и магнезият, витамините В и Е се абсорбират бързо от тъканите и се транспортират в тялото заедно с кръвта. Това помага за укрепване на имунната система, отслабена на фона на жизнената активност на паразитите, и за възстановяване на микрофлората в червата.

Зехтин

Зехтинът е храносмилателен тоник и добър източник на здравословни мазнини. Тези мазнини съдържат различни съединения, известни като мастни киселини. Тези съединения също имат антимикробни свойства, което означава, че могат да помогнат в борбата с нашествията от чревни глисти.

Черен кимион

Семената и маслото от черен кимион имат спасителен и чудотворен ефект, тъй като съдържат около 100 компонента: ароматни масла, елементи (много от тях все още неизвестни), витамини, ензими, есенциални мастни киселини, фосфати, желязо, фосфор, въглехидрати , каротини, антикиселинни, успокояващи и стимулиращи ензими.

Съдържа активни антиинфекциозни вещества, които повишават имунния отговор, унищожавайки всички вируси, гъбички, микроби, паразити и бактерии. Той също така увеличава елиминирането на пикочната киселина и е мощен антиоксидант и бронходилататор.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *