Сбогом на болките в краката, решението е в тази съставка, която всички имаме у дома

Прегледи: 3 578
5/5 (13 гласа)

Подуването на краката е много често срещано състояние днес. Освен че трябва да поддържаме теглото си, долните крайници са засегнати от стрес, заседнал начин на живот и някои специфични заболявания. Подуването на краката често се причинява от задържане на течности в тъканите на тялото. Въпреки че може да е и признак на проблеми с кръвообращението и натрупване на токсини.

Много от нас се придържат към старомодните лекарства, предадени от по-старите поколения, домашно приготвени решения, които са издържали и до днес. Това, което е забележително при тези методи, е тяхната простота и достъпност, тъй като те обикновено използват обичайни съставки, които вече имаме у дома. Едно специално лекарство, което може да привлече интереса ви, изисква само една съставка: оцет.

Ябълковия оцет помага за облекчение на болките в краката, подобрявайки благосъстоянието си в процеса. Ето как да приложите на практика този древен съвет от по-старите поколения.


Може да ви интересува

Кърпи с ябълков оцет помагат за активиране на кръвообращението, за отпускане на мускулите и намаляване на възпалението.

Съставки

1/2 чаша ябълков оцет (125 ml)
1 литър вода

Начин на приготвяне

Първо сложете литър вода да заври и добавете ябълковия оцет. След като проверите температурата, намокрете кърпа и я поставете върху краката си. Изчакайте да подейства 15 минути.

Може да ви интересува:  Най-добрият домашен лек за премахване на болки в краката и ставите

Може да си приготвите и топла вана с ябълков оцет.

Започнете, като напълните леген с гореща вода и добавете няколко капки ябълков оцет. Потопете краката си в сместа и добавете няколко капки етерично масло от лавандула. Оставете краката си да се накиснат за около 20 минути. Ексфолиращата способност на този метод ще направи кожата ви по-мека от всякога.

В областта на здравето оцетът се използва в домашни лекарства от векове. Може да облекчи заболявания като болки в гърлото, да подпомогне храносмилането и да регулира нивата на кръвната захар. Ябълковият оцет, по-специално, придоби популярност в алтернативната медицина поради предполагаемите си ползи за здравето.

Накратко, оцетът е изненадващо многофункционална течност, която е оставила трайна следа в различни области от нашия живот. От готвене до почистване на дома и лична грижа, този прост продукт се е доказал като надежден спътник във времето.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *