Кажете сбогом на ишиаса и болките в гърба! Най-доброто природно лекарство

Прегледи: 724
4.9/5 (16 гласа)

Ишиасът причинява една от най-досадните телесни болки, които тялото ни може да страда. Ишиасът се отнася до болка, която излъчва по пътя на седалищния нерв, който се разклонява от долната част на гърба през бедрата и задните части и завършва под всеки крак. Обикновено засяга само едната страна на тялото. Независимо дали се дължи на нараняване или бременност, това заболяване атакува безмилостно гърба. Но има начини да се отстрани, облекчи или помогне да се излекува този проблем. Дори у дома.

Какви са причините и симптомите на ишиас и болки в гърба?

Ишиасът не е болест, а синдром, причинен от други проблеми. Има 5 причини, които могат да се крият зад него: дискова херния; спинална стеноза; синдром на пириформис, който често се бърка с ишиас; нараняване или фрактура на таза или тумори.


Може да ви интересува

Болката е основният симптом на ишиас, но тази лека болка може да се влоши и да се превърне в непоносима и интензивна болка, която може да затрудни извършването на всяко движение или ходене, например, но може да се появи и по други начини. Например с изтръпване на краката, прасците и стъпалата. Изтръпването е друг симптом на ишиас и може да се забележи в онези области, където забелязвате най-силна болка и изтръпване. Или мускулна слабост до такава степен, че не можете да се движите лесно.

Може да ви интересува:  Растението, което лекува заболявания като подагра, артрит или камъни в бъбреците

Най-доброто природно лекарство за лечение на ишиас и болки в гърба!

Зехтин, невен и живовляк

Екстрактите от невен са добре известни със своите противовъзпалителни свойства. Това е причината да се използват при лечение на болки в мускулите, ставите и костите. При лечение на ишиас ги комбинираме със зехтин. Зехтинът е съставка, която насърчава релаксацията и облекчаването на локализирана болка.

Съставки

1 чаша зехтин (200 мл)
150 г листа от невен
100 г чаша живовляк

Начин на приготвяне

Поставете билките в тъмен стъклен буркан и ги залейте със зехтина. Ще ги оставим да се накисват за една седмица. След седем дни ще използваме това масло, за да направим нежни кръгови масажи на болезнената област. Масажираме мястото до пълното попиване на маслото. Препоръчва се да се прави два пъти на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *