Естествено средство за облекчаване на болката в китките

Прегледи: 579
4.6/5 (10 гласа)

Честа причина за болка в китката е синдромът на карпалния тунел. Карпалният тунел е област в китката, която е създадена от костите на китката и съдържа средния нерв и сухожилията. Може да почувствате болка, парене, изтръпване или мравучкане в дланта, китката, палеца или пръстите. Мускулът на палеца може да отслабне, което затруднява хващането на предмети. Болката може да се простира до лакътя.

Синдромът на карпалния тунел възниква, когато средният нерв е притиснат на китката от възпаление на структурите в карпалния тунел или стесняване, дължащо се на костите в карпалния тунел. Това е нервът в китката, който позволява усещане и движение на части от ръката.

Възпаление може да възникне, ако:


Може да ви интересува

Извършвайте повтарящи се движения с китката си, като например писане на компютърна клавиатура, използване на компютърна мишка, игра на ракетбол или хандбал, шиене, рисуване или писане.

Нараняване: Болката в китката, придружена от синини и подуване, често е признак на нараняване. Признаците за възможна костна фрактура включват деформирани стави и невъзможност за движение на китката, ръката или пръста. Може да има и хрущялни лезии в китката. Други често срещани наранявания включват навяхвания, мускулни разтежения, тендинит и бурсит.

Артрит: Артритът е друга често срещана причина за болка, възпаление и скованост в китката. Има много видове артрит:

Може да ви интересува:  Естествени антисептици за уста! Най-ефективните срещу орални инфекции

Подагра: Това се случва, когато тялото произвежда твърде много пикочна киселина, отпадъчен продукт. Това образува кристали в ставите, вместо да се екскретира в урината.

Псевдоподагра: Това се случва, когато кристалите на калциевия пирофосфат се отлагат в ставите, причинявайки болка, зачервяване и подуване. Най-често се засягат китките и коленете.

Естествено средство за облекчаване на болката в китките

Куркума
Както вътрешното, така и външното приложение на куркума е едно от традиционните средства за облекчаване на наранени и възпалени китки. Тази съставка съдържа активни съединения с аналгетично и противовъзпалително действие, които успокояват сковаността и болката. Куркуминът е активната съставка, отговорна за тези свойства. Съединението също има антиоксидантни и противоракови свойства.

Съставки

1 чаена лъжичка куркума на прах
1/2 чаша оризово мляко
1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне и начин на употреба

Първо смесете куркума на прах с оризово мляко и супена лъжица мед. Консумирайте напитката на празен стомах, поне 3 пъти седмично. По желание можете да използвате куркума, за да направите пластири или лапи на китките си.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *