Чудодейният трик за почистване на котлен камък от крановете в кухнята и банята

Прегледи: 2 478
5/5 (8 гласа)

Всеки, който има навика да почиства старателно банята и кухнята, знае, че има петна трудни за почистване. Наред с ваната и тоалетната, крановете са друг от елементите, които се замърсяват най-много ежедневно и най-трудно се почистват. Въпреки че има търговски продукти, които успяват да премахнат следите от варовик и зъбен камък, истината е, че е препоръчително да прибягвате до по-малко агресивни и по-естествени трикове или решения – оцетът и содата за хляб са едни от тях. Тяхното действие против варовик елиминира замърсяванията и гарантира блясък.

Има обаче още един трик, който ви позволява да оставите вашите кранове блестящи и устойчиви на петна от вода. Всеки, който използва този трик ежедневно, уверява, че крайният резултат е невероятен. След като петната от ръжда и варовик са премахнати, е време да приложите този изненадващ и евтин трик. Необходими са ви само восъчна свещ и чиста памучна кърпа.

Може да ви интересува:  Домашно средство за понижаване нивата на излишната пикочна киселина

Как да използвате свещ за почистване на кранове


Може да ви интересува

Когато повърхността на крановете е напълно суха, трябва само да разтриете крана със свещта, докато цялата му повърхност се покрие с тънък слой восък. След тази стъпка е време да премахнете излишната вакса и да постигнете полиращ ефект с памучната кърпа. Трябва да търкате старателно с чистата памучна кърпа малко по малко, но постоянно, за да сте сигурни, че восъчният слой изчезва.

Резултатът е изненадващ. Крановете са лъскави и освен това защитени от вода. Восъкът създава незабележим водоотблъскващ микрослой върху металната повърхност на крановете, който ги предпазва от вода и следователно от петна от влага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *