Диуретичният чай, който помага в борбата с разширените вени

Прегледи: 450
5/5 (9 гласа)

Освен че ни помагат в борбата и облекчаването на разширените вени, благодарение на диуретичните свойства на градинския чай можем също да избегнем и предотвратим задържането на течности.

Поради вида, който придават на кожата с изпъкналата си форма, разширените вени се класифицират като един от естетическите проблеми, от които страдат много хора. Важно е обаче да знаете и че те могат да предупредят за здравословен проблем с кръво- и лимфообращението.

Разширените вени се появяват, когато еднопосочните клапи във вените отслабнат. Следователно те намаляват притока на кръв от долната част на тялото към сърцето. В резултат на това капилярите се увеличават по размер. След това, тъй като кръвта има тенденция да се връща, се появяват забележими червени или лилави вени.


Може да ви интересува

За щастие, това е състояние, което може да се бори чрез различни видове терапии, тъй като е възможно да се подобри кръвообращението, за да се намали значително появата му. Сред тях намираме някои инфузии с диуретични свойства, които, като насърчават елиминирането на задържаните течности, улесняват намаляването на този проблем.

Може да ви интересува:  Домашно средство от 2 съставки лекува външно и вътрешно организма

Известен като растението за жени, градинският чай е растение с противовъзпалителни и диуретични свойства. Следователно, той насърчава намаляването на възпалението във вените, за да подобри кръвообращението. Хранителните му вещества подпомагат процеса на елиминиране на течности, като по този начин регулират възпалителните процеси на тъканите.

Съставки

1 чаша вода (250 ml)
1 супена лъжица сухи листа градински чай (10 г)

Начин на приготвяне

Оставете чаша вода да заври. След това добавете листата градински чай. Оставете да поври 2 минути. След това го премахнете. Накрая се изчаква да почине, докато достигне подходяща за консумация температура.

Режим на консумация

Пийте 2 чаши запарка от градински чай 3 пъти седмично.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *