Мощен домашен лек за почистване на кръвоносните съдове и намаляване на холестерола в кръвта

Прегледи: 1 882
5/5 (10 гласа)

Съсирването на кръвта може да има отрицателен ефект върху живота на хората и е един от основните симптоми при патологии като инсулти, инфаркти или бъбречна недостатъчност. Също така, това е особено важно по време на бременност, тъй като кръвните съсиреци могат да причинят определени затруднения по време на бременност.

Включването на храни, които действат като естествени антикоагуланти, е ефективен инструмент за предотвратяване на инсулти и много други патологии, освен че помага на хората да постигнат по-добро възстановяване.

Какво представляват кръвните съсиреци?


Може да ви интересува

Кръвните съсиреци са полутвърди маси кръв, които могат да блокират кръвния поток, излагайки живота ни на опасност. Лекарствата са опция за предотвратяването им, но има и друга здравословна възможност за избягването им или минимизиране на ефектите им. Става дума за поддържане на диета, богата на храни, които действат като естествени антикоагуланти.

Къде се образуват кръвните съсиреци и как се придвижват?

Кръвните съсиреци се образуват в артериите и могат да причинят удари, инфаркти, тромбоза или сърцебиене. Те могат да останат на определено място, така че те биха били неподвижни кръвни съсиреци, които обикновено водят до тромбоза. Но те също могат да се откъснат от това място и да пътуват из тялото, предизвиквайки емболия.

Поддържането на вашите артерии чисти е от съществено значение за избягване на сърдечно-съдови заболявания. Прекомерната консумация на мазнини и сол може да запуши артериите и да причини инфаркт. Сред веществата, които могат да се натрупат в артериите, са холестеролът и триглицеридите, които образуват плака, която ги запушва.

Може да ви интересува:  Борете се с чревните паразити с това домашно средство

Има естествени средства, които могат да бъдат ефективни, като например смес от чесън и лимон, която помага за намаляване на лошия холестерол и намаляване на мазнините в тялото, което също помага за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и други сърдечно-съдови проблеми.

Съставки

4 лимона
4 глави чесън
3 литра преварена вода

Начин на приготвяне

Обелете чесъна и нарежете скилидките на половинки. Измийте добре лимоните и ги нарежете на ситно, без да махате кората. Добавя се топлата вода, предварително сварена и се разбъркват всички съставки. Разпределете получената смес в три стъклени буркана, които трябва да се напълнят с топла вода. Съхранявайте в хладилник за три дни. След това прецедете съдържанието на трите буркана и ги приберете отново в хладилника.

Как да го приемате?

Първите няколко дни трябва да приемате по 1 супена лъжица (15 ml) от тази смес, половин час преди основните хранения за деня. Ако организмът реагира добре, можете да увеличите приема на 2 супени лъжици (30 мл). Също така половин час преди всяко от храненията за деня.
Постепенно трябва да увеличавате дозата, докато достигнете максимум 50 ml, умножени по три хранения на ден. Тоест до максимум 150 мл дневно.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *