Инфузия за изгаряне на коремни мазнини и отслабване без йо-йо ефект

Прегледи: 469
4.9/5 (15 гласа)

Отслабването винаги е било една от големите грижи в нашето общество. Добре знаем, че за да свалим няколко килограма, упражненията и спазването на диета са най-разпространеният начин, въпреки че има и други, независимо от тях, за постигане на целта. Има много начини, които могат да причинят подуване, като стрес, заседнал начин на живот, лоша диета… Едно от основните притеснения при отслабване е задържането на течности, където диетолозите съветват да пиете голямо количество вода през деня, за да сложите край на това проблем чрез стимулиране на бъбречната система.

За да изпълним тази задача, можем да помогнем на тялото си, като ядем храни с висока диуретична стойност като зеленчуци или други, които помагат за предотвратяване на дехидратацията и компенсират дефицитите на основни елементи като плодовете.

Инфузиите на някои растения като хвощ са идеални за мобилизиране на задържането на течности. Всички те се характеризират с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Хвощът съдържа химикали, които действат като диуретици и увеличават производството на урина.


Може да ви интересува

Въпреки че в днешно време все повече хора избират чая, като оръжие за борба с подуването на корема. Чаят е чудесен стимулант благодарение на теина, също като кафето. Въпреки това, това, което наистина отличава тези две напитки е, че чаят има голям диуретичен капацитет.

Тези две качества правят чаят идеална напитка за постигане на целта за повторно активиране на дренажа на задържаните течности. От една страна, той стимулира действието на бъбреците поради своите диуретични качества, а от друга, той също така стимулира метаболитната система поради своя стимулиращ капацитет.

Може да ви интересува:  Ако искате да намалите задържането на течности, пийте този чай

Как се приготвя чай от хвощ

Дори и да се съсредоточим върху загубата на няколко килограма, никога не е зле да знаем, че хвощът има множество лечебни свойства: добър е за спиране на кървенето, помага за укрепване на костите, идеален е за облекчаване на болки в гърлото. По този начин, дори ако първоначално го консумирате, за да отслабнете, ще видите бързи резултати в много други аспекти.

Ако купувате запарка от хвощ в сашета, много удобен вариант, просто кипнете водата, поставете сашето и го оставете да престои около пет минути. Относно максималния брой чаши, не се препоръчва да пиете повече от две на ден.

Ако решите да закупите растението от билков магазин, приготвянето на чая е така: две супени лъжици хвощ се поставят в литър вода и се варят десет минути. Изключете котлона и го оставете да престои четвърт час. След това прецедете водата. Пийте литър чай през целия ден, но не повече от това количество дневно.

Консумацията на хвощ ще ви помогне да премахнете течностите, което го прави перфектен като диуретик за хора, които имат склонност да задържат течности. Препоръчва се да не го консумирате повече от шест седмици подред, тъй като в крайна сметка може да раздразните храносмилателния тракт и да увеличите загубата на калий в тялото.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *