Чаят, който не може да се пропусне тази зима! Облекчава кашлицата

Прегледи: 1 413
5/5 (7 гласа)

Инфузията, която не може да липсва в ежедневието ви

Съставките на тази супер напитка ще бъдат лук, мед и лимон. Вкусна комбинация, която можем да приемаме два или три пъти на ден. И, наред с други ползи, инфузия от лук, мед и лимон, необходими за тази зима, ще ни помогне в борбата с кашлицата, дразнене на гърлото и дихателните пътища и др.

Облекчава кашлицата, благодарение на меда, който намалява дразненето на дихателните пътища. Медът също ще ни помогне да изхвърлим храчките, тъй като тази съставка има силно отхрачващо свойство. Така че, ако имаме храчки, тази запарка ще ни подейства много добре.


Може да ви интересува

Запарката от лук е мощен бактерицид и отхрачващо средство. Затова е от съществено значение да се борим с респираторните и сърдечно-съдовите инфекции. В комбинация с мед се превръща в незаменима напитка при настинка и грип.

Лукът помага за облекчаване и борба с респираторни и сърдечно-съдови инфекции, както и подобрява кръвообращението. А ако в допълнение към лука се добави мед, се комбинират неговите качества срещу вирусите и бактериите, причиняващи грип и настинка.

Може да ви интересува:  Чудесното натурално масло, което премахва псориазис

Лимонът от своя страна има антибактериални свойства. В допълнение, той осигурява витамин С, един от най-мощните за борба с настинките. И допълнително, освен че е мощно средство срещу настинки, тази запарка от лук, мед и лимон е диуретична. Затова е много полезен при хипертония, отоци или уморени крака.

Как се прави тази запарка от лук, мед и лимон

Нарежете лука на ситно и го сварете в тенджера с вода. Когато заври, отстранете от огъня и оставете запарката да престои около 5 минути. Изсипете получената течност в чаша, добавете супена лъжица мед и капка лимонов сок и това е! Няма да се налага да добавяте захар, тъй като с меда имате идеален естествен подсладител. Сега можете да се насладите на напитка, която укрепва имунната ни система и освен това е вкусна.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *