Смутито, което премахва чревните паразити и прочиства дебелото черво за една седмица

Прегледи: 510
5/5 (12 гласа)

Синдромът на раздразнените черва е едно от най-често срещаните състояния в съвременното общество. Дебелото черво играе централна роля в храносмилателния процес, тъй като е отговорно за елиминирането на токсините, от които тялото не се нуждае, и също така има функцията да абсорбира вода и натрий, за да поддържа електролитния баланс.

Въпреки че има способността да се пречиства по време на елиминирането на отпадъците, понякога е претоварен и трудно изпълнява функциите си. Следователно големи количества отпадъци се натрупват и, ако не бъдат изхвърлени, пътуват през кръвта, докато достигнат клетките на тялото.

За щастие има плод, който може да помогне за естественото му прочистване: папая. Помага в борбата със запека и е добро за премахване на паразитите в червата благодарение на веществото, наречено карпаин. Освен това съдържа високи нива на витамин С, който допринася за повишаване на защитните сили.


Може да ви интересува

Папаята се характеризира с високо съдържание на папаин, храносмилателен ензим, който улеснява смилането на протеини и други тежки вещества за дебелото черво.
Благодарение на високото си съдържание на фибри и вода, той помага за предотвратяване на запек, като насърчава редовността и храносмилателния тракт.

Смята се за един от най-добрите начини за прочистване на дебелото черво. А този плод сам по себе си има много свойства да поддържа червата чисти, благодарение на голямото си количество фибри и детоксикиращата си сила.

Може да ви интересува:  Рецептата, която ви помага да отслабнете и да изгорите коремните мазнини

Смутито, което премахва чревните паразити и прочиства дебелото черво 

Съставки

3 супени лъжици овесени ядки
3 резена папая без семките и кората
1 чаша вода
Захар или подсладител на вкус

Начин на приготвяне

В блендера добавете папаята, предварително нарязана на кубчета, супените лъжици овесени ядки и чашата вода, като подсладите малко напитката. Оставете да се смеси за две минути, докато получи консистенция, подобна на пяна. Сервирайте в чаша и украсете с малко овесени ядки.

Свойства на овеса

Овесените ядки имат антихиперхолестеролемичен ефект, тоест елиминира холестерола от кръвта (почиства мазнините, които се натрупват по стените на артериите). Овесената каша също е една от най-добрите зърнени култури за отслабване, намаляване на възпалението на подутия корем и засищане между храненията.

Овесените ядки намаляват холестерола, предотвратяват повишаването на кръвната захар и подпомагат за регулирането на чревния тракт. Намалява жлъчните киселини, улеснявайки чревния транзит, което може да предотврати запек.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *