Прочиства черния дроб и дебелото черво по естествен начин

Прегледи: 1 934
4.8/5 (17 гласа)

Когато мазнините се натрупват в черния дроб, тогава говорим за чернодробна стеатоза, известна като мастен черен дроб. Чернодробно заболяване, наречено „тиха болест“, защото има малко или никакви симптоми.

При неправилно хранене червата започват да съхраняват токсини, които водят до възпаление на стомаха, запек и синдром на раздразнените черва. Дискомфорт като главоболие, тежко храносмилане, газове, запек, ниска енергия или умора са признаци на мръсно дебело черво.

Как да си направим естествено средство за прочистване на черния дроб и дебелото черво


Може да ви интересува

Това е просто, естествено и здравословно смути, пълно с витамини и минерали. За да го подготвим, ще комбинираме някои съставки, които имаме у дома и които в по-голямата част от случаите обикновено приемаме отделно. Тези съставки са цвекло, портокал и морков. Първото нещо, което трябва да направим, е да поставим почистеното и нарязано цвекло в блендер. Ще добавим два обелени и нарязани портокала към цвеклото. И накрая, добавяме 2 нарязани моркова в блендера.

След като имаме всички съставки в блендера, ги смиламе. Интересно е да имате предвид, че не е необходимо да добавяте вода, тъй като течността в цвеклото и портокала ще ви помогне да придадете тази течна нотка на смутито. Разбира се, ако искаме сместа да е по-течна, може да добавим вода.

Може да ви интересува:  Сокът, който изгаря всичко, което сте изяли през деня! Пийте преди лягане

Резултатът е червеникава смес, която ще прочисти черния ни дроб и дебелото черво. Естествено прочистване, пълно с минерали и витамини, получени от съставки, които имаме у дома.

Цвекло, портокал и морков за прочистване на черния дроб и дебелото черво

Цвеклото е зеленчук, богат на фолиева киселина, витамин С и калий. Отличава се с това, че съдържа хранително вещество, бетанин, с мощно противораково средство. Някои от предимствата му са: контролира кръвното налягане, помага за предотвратяване на астматични пристъпи и е чудесен източник на енергия.

Портокалът, стар познайник на природните лекарства, се откроява с високата си стойност на витамин С. По същия начин той има високо ниво на калий и калций. Укрепва имунитета, регулира холестерола, елиминира замърсяванията, укрепва костите…ползите от този популярен цитрусов плод са многобройни.

Морковите имат високо съдържание на витамини, минерали и антиоксидантни съединения. Помага при запек и болки в стомаха, регулира менструацията и кърменето, насърчава образуването на червени кръвни клетки и помага за предотвратяване на рак.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *