Изненадващите ползи от чая от джинджифил и лимон

Прегледи: 715
5/5 (9 гласа)

Чаят от джинджифил с лимон е напитка, която предлага множество ползи за здравето. Джинджифилът и лимонът са две често срещани съставки в домашните кухни. И двете са известни със своите кулинарни приложения и също са част от голям брой домашни лекарства. По-долу подчертаваме някои от предимствата, които предлага консумацията на този чай:

Подобрява храносмилането и се бори с киселините: лимонът и джинджифилът действат заедно за облекчаване на гаденето, насърчаване на храносмилането и борба с лошото храносмилане и киселините.

Аналгетични и противовъзпалителни свойства: Помага за облекчаване на болки като мигрена, менструални и следоперативни спазми.

Грижа за кожата и косата: Комбинацията от антиоксиданти, витамини и антимикробни съединения, присъстващи в двете съставки, подобрява здравето на кожата и косата.

Може да ви интересува:  4 ползи за здравето на един от най-популярните природни и домашни лекове

Стимулиране на метаболизма и загуба на тегло: Джинджифилът има термогенен ефект, който ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на мазнините, докато лимонът насърчава храносмилането и елиминирането на токсините.

Укрепване на имунната система: Високото съдържание на витамин С в лимона повишава защитните сили на организма.

Полезен при респираторни проблеми: Полезен е за облекчаване на кашлица, настинка и грип, благодарение на противовъзпалителните свойства на джинджифила и антиоксидантите на лимона.

Детоксикация на черния дроб: И двете съставки имат антиоксидантен ефект и подпомагат функцията на черния дроб.

Приготвянето на чай от джинджифил с лимон е просто и достъпно. Основните съставки са вода, настърган джинджифил и лимон. Загрейте водата до точка на кипене и добавете джинджифила, оставете да престои за 10 минути и след това добавете лимоновия сок.

Може да ви интересува:  Как мандарините помагат за намаляване на нивата на излишната пикочна киселина

Може да се подслади с мед на вкус. По принцип ежедневното пиене на този чай е безопасно за повечето хора, с изключение на тези със специфични алергии или непоносимост към джинджифил. Трябва да се избягва при хипертиреоидизъм, тъй като джинджифилът може да ускори метаболизма. Препоръчва се повишено внимание и при хора със сърдечно-съдови заболявания. Няма конкретно препоръчително време, но е обичайно да се консумира сутрин или преди лягане, за да се увеличат максимално ползите от него.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *