Мощните семена, които укрепват костите, само по една чаена лъжичка на ден! Естествен лек при болки в костите

Прегледи: 4 477
5/5 (19 гласа)

Напредването на възрастта неминуемо води до проблеми с костите, от които страдат все повече хора. Хормоналните промени, неправилната диета и липсата на движение са основните причини все повече хора на възраст да страдат от остеопороза.

Открийте как да направите най-доброто естествено лекарство за възстановяване на костите, ставите и хрущялите. Просто приемайте по една чаена лъжичка всяка сутрин преди закуска.

Съставки


Може да ви интересува

Сусам – 5 супени лъжици
Мед – 5 супени лъжици

Начин на приготвяне

Смиламе сусама в кафемеалчка и го изсипваме в буркан и добавяме меда. Разбъркваме добре и нашата смес за здрави кости е готова! Приемаме по една чаена лъжица всеки ден. Важно е да използваме пресен сусам и качествен мед.

Сусам

Сусамът съдържа калций и има способността да прониква надълбоко в тъканите. Той играе изключителна роля за поддържане на здравето и здравината на костите даже в преклонна възраст. Сусамовото семе е богато на ненаситни мазнини, протеини, витамини и минерали. Семената могат да имат друг цвят – бели, кафяви и черни.

Помага за поддържане на добро здраве на костите. Сусамът има полезни свойства за костите, благодарение на високото си съдържание на калций. Калцият е един от минералите, които поддържат костите ни здрави. Освен това е източник на магнезий, манган и цинк, които също допринасят за здравето на костите.

Може да ви интересува:  Как да премахнем тъмните кръгове под очите само за една седмица

Мед

Медът е богат на минерали като калций и фосфор, които са от съществено значение за формирането и укрепването на костите. В допълнение, той съдържа и антиоксиданти, които помагат за защита на костите от окисление и клетъчно увреждане.

Медът също има противовъзпалителни и аналгетични свойства, което го прави отличен съюзник за облекчаване на болки в костите и ставите. В допълнение, високото му съдържание на витамин D също допринася за правилното усвояване на калция, който е от съществено значение за здравето на костите.

Ако искате да укрепите костите си естествено и без странични ефекти, медът е най-добрият вариант! Можете да го консумирате самостоятелно или да го добавяте към вашите напитки и храни. Можете също да го нанесете директно върху кожата за външни ползи.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *