Чудодейният прах, който премахва гъбичките по краката и ноктите

Чудодейният прах, който премахва гъбичките по краката и ноктите
Прегледи: 1 636
5/5 (21 гласа)

Гъбичките по ноктите на краката не се лекуват лесно и повечето хора, които страдат от този проблем, вече са опитали всичко с малък успех, затова ви предлагам тази рецепта, която лекува гъбички по краката и ноктите.

Съставки

Бентонитова глина – 2 супени лъжици
Лют червен пипер – 1/2 супена лъжица
Етерично масло от чаено дърво – 4 капки
Етерично масло от здравен – 4 капки
Стъклен буркан с херметичен капак


Може да ви интересува

Начин на приготвяне

В стъклен буркан смесваме бентонита и лютият червен пипер, разбъркаме добре. Добавяме маслата и разбъркаме добре отново, един от начините да го смесите е да поставите капака и да го разклатите енергично.

Начин на използване

Нанесете пудрата върху зоната, която ще третирате, с чиста четка за грим или с ръце и увийте със стерилна марля. Поставете чорап и оставете да действа цяла нощ. Повтаряйте тази процедура поне 1 седмица. Не забравяйте да измиете добре ръцете си, преди да докоснете очите си, особено след като в сместа има лют червен пипер. Всички съставки са лесни за намиране в билкови магазини.

Може да ви интересува:  Златен чай, който намалява кръвната захар

Бентонитовата глина е много мощно вещество, което абсорбира токсините и различни микроорганизми. В допълнение към ползите си, когато става въпрос за елиминиране на токсични вещества от тялото, бентонитът е интересен с хранителния си принос, тъй като съдържа няколко минерала като калций, магнезий, силиций, натрий, мед, желязо и калий.

Лютият червен пипер на прах съдържа капсаицин, който помага за премахване и предотвратяване на гъбички.

Чаеното дърво е отлично естествено лекарство благодарение на своите антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства, което е много полезно при акне, стъпало на спортиста, гъбички по ноктите, кожни инфекции и орално здраве, наред с други състояния.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *