Течно злато за вашето здраве! Противовъзпалително и за силна имунна система

Течно злато за вашето здраве! Противовъзпалително и за силна имунна система
Прегледи: 1 497
4.7/5 (12 гласа)

Укрепването на имунната система е много важно, защото ако тя не е в добро състояние, по-лесно се разболяваме. Можем да кажем, че тази система е като армия, която е готова да защити тялото ни от врагове, които не са нищо повече от болести от всякакъв произход.

Повишаването на защитните сили предотвратява болестите
Когато защитата ни е висока, тялото ни е в състояние да се защитава и да атакува всяка заплаха, било то вирус, бактерия и др. В противен случай, ако са отслабени, патогените ще навлязат в тялото без проблем или пречка.

Имунната система идентифицира и унищожава тези агресори, разпознава ги и ги запомня, ако искат да влязат отново. Бори се срещу всеки вреден за здравето елемент благодарение на лимфоцитите (т.е. белите кръвни клетки) и антителата (протеинови молекули).


Може да ви интересува

Консумация на плодове и зеленчуци помага за поддържане на защитните сили на организма в оптимални условия. Един от начините да ги консумирате е под формата на вкусни сокове.

Може да ви интересува:  Чаят, който активира метаболизма и регулира кръвната захар

Сок за укрепване на имунната система

Възможно е да подсилите имунната система по естествен и вкусен начин. Ако искате защитата ви да е в добро състояние всеки ден, можете да консумирате богати и много ефективни сокове.

Съставки

5 портокала
2 резена ананас
2 зелени ябълки
2 моркова
10 грама джинджифил
1 чаена лъжица куркума
250 мл вода

Начин на приготвяне

Изстискваме сока от портокалите и го наливаме в блендер. Добавяме обелените и нарязани на парчета ананас, ябълки, моркови и джинджифил. Добавяме куркумата на прах и наливаме водата. Смиламе, докато получим хомогенна смес. След това прецеждаме напитката, това количество е достатъчно за 2 дена. Пием по една чаша сутрин в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 10 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *