Чаят, който е с висока концентрация на антиоксиданти и е заместител на кафето

Прегледи: 867
4.6/5 (13 гласа)

Най-добрият заместител на кафето, поради силния си вкус и резултати, несъмнено е черният чай, напитка, която се отличава с голямото количество теин, което доставя на тялото. Тази напитка се характеризира не само със своя вкус, аромат и благосъстояние, но е и един от най-консумираните сортове в света.

Сред най-забележителните свойства на чая е концентрацията на антиоксиданти, които са отговорни за придаването на този интензивен вкус. Съдържа и кофеин, който активира концентрацията. Черният чай също е една от запарките, които съдържат най-много антиоксиданти от всички сортове чай, известни в света.

Приемът му дори помага за регенерирането на телесните клетки, като тези на сърцето или кожата, поради което сред ползите и свойствата му е грижата за здравето на сърдечно-съдовата система.


Може да ви интересува

Препоръчително е да се приема на празен стомах. Пиенето на черен чай редовно е един от най-добрите начини да започнете деня си и да активирате тялото си. Препоръчва се тази напитка да се приема сутрин, особено ако хората гладуват, тъй като това ще им помогне да реактивират тялото си по най-добрия начин.

Намалява холестерола. Ако го консумирате често по този начин, този сорт чай ще ви помогне значително да намалите нивото на холестерола си и най-вече ще ви осигури по-здрави артерии. Освен това, чрез тази напитка можете да защитите имунната система срещу външни и вътрешни агенти, с които тялото се сблъсква ежедневно.

Помага за отслабване. Черният чай също има свойства за отслабване, тъй като редовната консумация на този сорт чай, подобно на червения чай, води до активиране на метаболизма, което го прави съюзник, като помага на тялото да отслабне, тегло и да успее да намали обема на корема.

Стимулира нервната система. Тъй като съдържа теин, черният чай действа като стимулант на нервната система, което го прави най-препоръчителната напитка за тези, които трябва да се концентрират много, когато вършат работата си, както и за тези, които учат.

Може да ви интересува:  Прочистване на черен дроб и жлъчен мехур

Борба със стреса. Въпреки че може да не ви се вярва, консумацията на черен чай може да ви помогне в борбата със стреса, тъй като инфузията ще ви потопи в състояние на благополучие, особено когато се приема горещ.

Идеален при проблеми с концентрацията. Ако имате много за учене, но ви е трудно да се концентрирате, тогава изберете чаша или две черен чай. Без съмнение това ще ви помогне да решите проблемите с концентрацията. Изследванията показват, че тази напитка помага при ученето.

Как да приготвим черен чай

Съставки

Черен чай – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене, добавяме  черния чай в чаша и го заливаме сврялата вода. Похлупваме и оставяме запарката да престои за 3 минути. Имайте предвид обаче, че трябва да се консумира без злоупотреба, тъй като като всяка напитка може да има някои противопоказания. Не забравяйте, че идеалът е да се консумират 1 и 2 чаши чай на ден. Първото трябва да е сутрин или рано следобед, но не се препоръчва вечер, тъй като може да причини проблеми със съня.

Ако искате да консумирате чая по друг начин, можете да изберете да го консумирате с мляко. При това приготвяне времето е същото, както ако сте го приготвили с вода. Ако искате да добавите подсладител, изберете такъв, който е възможно най-естествен, особено за да не елиминира вкусния му вкус.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *