Суперхраната, която намалява излишната пикочна киселина! Природно решение при подагра и камъни в бъбреците

Прегледи: 3 882
4.8/5 (18 гласа)

Високите нива на пикочна киселина в тялото възникват поради трудностите на тялото да изхвърли това вещество чрез урината. Този химикал се произвежда в тялото естествено, когато елементи, наречени пурини, се разграждат. Има обаче хора, които имат проблеми с нормалното му изхвърляне. И в този контекст има суперхрани, които помагат за намаляване на натрупването на пикочна киселина в кръвта.

Добра суперхрана за намаляване на нивата на пикочната киселина в организма е тиквата, сезонен зеленчук, който ще ви помогне да подобрите благосъстоянието си. Така че, ако имате този проблем и искате да включите полезни природни продукти в диетата си, поставете това в списъка си за следващата си здравословна покупка.

А хората с хиперурикемия, подагра или риск от високи нива на пикочна киселина трябва да направят малки промени в навиците си. Като например включването на тиква в седмичната ви диета. Тази суперхрана може да се приготви по много различни начини, така че никога няма да ви омръзне да я консумирате, за да подобрите здравето си.


Може да ви интересува

Ползите от тиквата за контрол на пикочната киселина

На пазара има голям брой плодове и зеленчуци, които ще ви помогнат да контролирате нивата на пикочна киселина в организма. Тиквата обаче се представя като идеална суперхрана за това. Този зеленчук има полезни свойства в състава си, за да се избегне развитието на този проблем.

Може да ви интересува:  Как се приготвя чай от дафинов лист за прочистване на черния дроб?

Това са причините, поради които трябва да включите тиква в диетата си, ако имате проблеми с пикочната киселина или подагра:

  • Тиквата е диуретик, така че помага за елиминирането на токсините от тялото чрез урината.
  • Богата на витамин С, идеален за укрепване на имунната система.
  • Висок процент на антиоксиданти, които генерират важен диуретичен ефект върху тялото.

Ако искате да включите тази суперхрана в диетата си, можете да го направите, като я включите в много здравословни рецепти. Например под формата на пюре с други зеленчуци, приготвяне на фурна или консумиране варено със зехтин.

Други здравословни храни за борба с подаграта

Освен включването на тиква във вашата диета, препоръчително е да увеличите приема на други зеленчуци в основните си хранения. Един от най-добрите срещу това състояние са морковите, тъй като имат високо съдържание на витамин А и ефективни алкализиращи ефекти за елиминиране на излишната пикочна киселина от кръвта.

От друга страна, консумацията на артишок в диетата, ако искаме да избегнем високи пикове на пикочната киселина в кръвта. Тази суперхрана съдържа висока диуретична сила в състава си, поради което насърчава елиминирането на токсините и предотвратява задържането на течности в тялото.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *