Най-добрата рецепта за прочистване на белите дробове и излекуване и на най-упоритата кашлица

Прегледи: 2 640
4.8/5 (15 гласа)

Медицинските употреби на карамфил са били използвани от древни времена за насърчаване на благосъстоянието при определени заболявания. Тази подправка, която идва от дърво, известно като Syzygium aromaticum, има компоненти, които насърчават метаболитното и храносмилателното здраве.

Въпреки че кулинарните му приложения са най-широко разпространени в целия свят, карамфилът стана популярен и като естествено лечебно средство. И въпреки че мнозина не го знаят, той е важен източник на танини, флавоноиди, стероли и други компоненти, които подобряват здравето.

Тази естествена съставка е идеална и за лечение на кашлица и други респираторни проблеми. Компонентите му помагат в борбата с вирусите и бактериите, които засягат здравето на белите дробове. Освен това помага за укрепване на имунната система.


Може да ви интересува

Антимикробните свойства на карамфила могат да помогнат за елиминирането на микроорганизмите, които причиняват дразнене на гърлото. Въпреки че не трябва да се консумира самостоятелно, той е ефективен, когато се смеси с други здравословни съставки.

Може да ви интересува:  Най-добрият домашен лек, който лекува артрит и подагра

Чаят, който лекува и най-упоритата кашлица! Само 2 съставки

Съставки

Карамфил – 10 бр
Лимонов сок – 6 капки
Вряла вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Добавяме карамфила в чаша и го заливаме с вряла вода. Похлупваме и оставяме да престои за 5 минути. След това изстискваме лимонов сок и разбъркваме изпиваме, докато чаят е топъл. Пием по 3 пъти на ден в продължение на 3 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *