Запарка от дафинов лист за изхвърляне на храчки и облекчаване на кашлица: така се приготвя

Прегледи: 3 336
5/5 (14 гласа)

Кашлицата е рефлекс, който поддържа гърлото и дихателните пътища чисти. Въпреки че може да бъде досадно, то помага на тялото да се излекува или да се защити. Редовно хората страдат от остра кашлица, която се придобива от настинка или грип и обикновено не продължава повече от 2 или 3 седмици.

Лечебните билки или билковите лекарства са растения, използвани като лекарства, които помагат за предотвратяване или лечение на заболявания, облекчават симптомите, повишават енергията, релаксират или отслабват. Запарката от дафинов лист се използва широко като естествен лек за това здравословно състояние.

Що се отнася до дафиновия лист, това е средиземноморско растение, което има различни свойства. Дафиновият лист предотвратява киселинността и образуването на газове, също така помага за намаляване на пикочната киселина в тялото и има противовъзпалителни, бактерицидни, отхрачващи и антисептични свойства.


Може да ви интересува

Това не е всичко, това растение действа и като стимулант в случаи на мускулна умора, намалява стреса и безпокойството, облекчава оралните инфекции и, както беше посочено в началото, допринася за изхвърлянето на храчки и за премахване на кашлицата .

Може да ви интересува:  Сокът, който помага за естественото прочистване на мазния черен дроб

Пари от дафинов лист за изхвърляне на слуз

Съставки

500 милилитра вода
6 дафинови листа

Начин на приготвяне

Кипнете водата, докато достигне точката си на кипене. След това водата се отстранява от котлона и се добавят дафиновите листа. За вдишване на парата е препоръчително да поставите водата с дафиновите листа в купа или тенджера. Покрийте главата си с кърпа и веднага щом парата може да се вдиша без ефект, започнете процеса многократно и толкова пъти, колкото е необходимо, за да елиминирате храчките.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *