Намалете кръвната захар само с 1 чаша! Тази рецепта, за която всички говорят, е истинско съкровище!

Прегледи: 2 328
4.8/5 (13 гласа)

Кръвната глюкоза или кръвната захар е основната захар в кръвта. Това е основният източник на енергия за нашето тяло. Идва от храните, които ядем. Нашето тяло разгражда по-голямата част от тази храна до глюкоза и я освобождава в кръвния поток. Когато кръвната захар се повиши, това казва на панкреаса да освободи инсулин. Инсулинът е хормон, който помага на глюкозата да влезе в клетките, за да се използва за енергия.

Цвекло

Цвеклото е зеленчук с нисък гликемичен индекс (което означава, че освобождава захар бавно в кръвта), той помага да поддържате нивата на кръвната си захар ниски, като същевременно задоволява желанието ви за захар. Освен това този зеленчук е с ниско съдържание на калории и без мазнини, което го прави идеалният зеленчук за диабетици.

Може да ви интересува:  Най-ефективното прочистване на червата! Елиминира чревните паразити и токсини! Само 1 лъжица преди лягане!

Тиква

Тиквата е с високо съдържание на въглехидрати, наречени полизахариди, които са изследвани за техния потенциал за регулиране на кръвната захар. Лечението с тиквени екстракти и прахове е доказано, че значително понижава нивата на кръвната захар в проучвания при хора и животни.

Джинджифил

Джинджифилът е добър за понижаване на кръвната захар, тъй като повишава нивата на инсулин, благоприятствайки намаляването на нивата на захарта поради ефектите на някои вещества, които има върху серотонина, който е отговорен за секрецията на инсулин.

Ябълка

Ябълките съдържат разтворими фибри и растителни съединения, включително кверцетин, хлорогенова киселина и галова киселина, всички от които могат да помогнат за понижаване на кръвната захар и предпазват от развитие на диабет.

Може да ви интересува:  Не можех да ходя от болки в коленете и костите, докато не опитах този лек

Намалете кръвната захар само с 1 чаша! Тази рецепта, за която всички говорят, е истинско съкровище!

Съставки

Цвекло – 1 бр
Тиква – 200 грама
Джинджифил – 30 г
Ябълка – 1 бр
Вода – 400 мл

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме цвеклото, тиквата, джинджифила и ябълката. Поставяме съставките в блендер и наливаме водата. Пасираме до получаването на еднородна смес. Пием по една чаша на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *