Диуретична подправка, която помага в борбата с чревните паразити и намалява подуването на корема

Диуретична подправка, която помага в борбата с чревните паразити и намалява подуването на корема
Прегледи: 1 322
5/5 (12 гласа)

Сред най-вредните микроорганизми, които могат да нахлуят в тялото, са чревните паразити, които обикновено живеят в червата. Когато те не бъдат лекувани и елиминирани навреме, те могат да причинят заболявания, които засягат храносмилателната система, така че трябва да им се обърне внимание.

Чревните паразити могат да се появят чрез храна или замърсена вода или ухапване от насекомо. Като такива, тези микроорганизми варират по размер и варират от много малки, едноклетъчни организми, наречени протозои, до червеи, които могат да се видят с просто око.

Симптоми, които могат да имат възрастните, когато имат чревни паразити:

  • Подуване на корема или излишни газове (дискомфорт около пъпа)
  • Болка в корема
  • Умора
  • Диария, редуваща се с периоди на запек
  • Намален или повишен апетит
  • Отслабване
  • Тъмни изпражнения
  • Наличие на бели точки в изпражненията
  • Сърбеж

Може да ви интересува

Предвид тези симптоми е важно да отидете на лекар, за да получите диагноза и лечение в зависимост от състоянието на пациента. По същия начин, когато симптомите могат да бъдат лекувани у дома, много хора се обръщат към традиционната медицина, която предлага множество домашни средства с различни продукти, като кимион.

Тази подправка се отличава със своите тонизиращи и стимулиращи храносмилането качества, освен че се счита за диуретична и газогонна храна. По същия начин, кимионът също се счита за спазмолитично и леко естрогенно, поради което силно се препоръчва за облекчаване на стомашно-чревни спазми и борба с чревните паразити. В допълнение към това, тази подправка съдържа минерали като желязо, фибри, мед, калций, фосфор, калий, цинк и манган, както и витамини А, група В, витамин Е и витамин С.

Може да ви интересува:  Изпитани домашни средства за премахване и разграждане на камъни в бъбреците

Как да консумираме кимион за елиминиране на паразити?

Кимионът е подправка, която може да се намери на прах, в семена за запарка, в течен екстракт, а също и в чисто масло.

Сега един лесен начин да се възползвате от предимствата на кимиона е да го добавите към основните ястия, поръсен върху каквито храни искате.

Запарка от кимион

Тази инфузия може да се смеси със свойствата, съдържащи се в копър, зелен анасон и звездовиден анасон. За да направите тази инфузия, трябва само да сварите една супена лъжица кимион с 250 мл вода за няколко минути и след това оставете да престои за 5 минути. Прецеждаме запарката и изпиваме. Пием по една чаша на ден в продължение на 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *